Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα από το Σύνταγμα: Εγώ σκίζω τα Μνημόνια εδώ και δύο χρόνια

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα από το Σύνταγμα: Εγώ σκίζω τα Μνημόνια εδώ και δ

Με την ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της κρίσιμης μάχης της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος». Διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και καινούργια μνημόνια».
«Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτό τον αγώνα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε...
 «Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία που πέφτει ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουν το χάος. Θέλουν λέει να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ του απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Ολες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγουμε από το ευρώ. Ο καθένας απο εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα».
Απάντησε και τρόπο δηκτικό στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσει τα Μνημόνια εάν βγει κυβέρνηση υπογραμμίζοντας «Εγώ σκίζω τα Μνημόνια εδώ και δύο χρόνια» και στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρας αναφέροντας «Καταλαβαίνω την αγωνία σας κ. Τσίπρα, τι θα γίνετε χωρίς μνημόνιο;».
«Εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές, εγώ ζητάω νέο σύνταγμα για τη χώρα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισε, ωστόσο, ως κίνδυνο τη χαλαρή στάση των πολιτών προειδοποιώντας «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν τον φόβο , την αστάθεια και τον πανικό».
«Το κόμμα το δικό τους μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν σε όλα τα κυκλώματα. Για αυτό και τώρα θέλουν να κοπούν τα κονδύλια. Για αυτό αντιστέκονται κάθε δικιά μας μεταρρύθμιση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Αυτοί δεν λένε μόνο ασυναρτησίες. Είναι έμποροι του ανθρώπινου πόνου. Στενοχωριούνται τώρα που μειώνεται η ανεργία. Πολέμησαν την κάθε ευτυχία. Εμείς δίνουμε το διαβατήριο για την ελπίδα με πράξεις».
«Εκλιπαρούν την Χρυσή Αυγή -Κατάντια»
«Μέχρι από τη Χρυσή Αυγή εκλιπαρούν στήριξη, Είναι κατάντια . Δεν τους νοιάζουν οι εκλογές στην Ευρώπη. Τους νοιάζει πως θα σπρώξουν στο χάος τη χώρας μας. Σε κάθε χώρα που πηγαίνει καλά εξαφανίζονται οι λαϊκιστές. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Ομως η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν είναι η πραγματική απειλή. Επί δύο χρόνια κάναμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της. Εδώ που την φτάσαμε μόνο ένα ατύχημα μπορεί να την πάει πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε «Σήμερα τρέχουμε, αλλά κάποιοι επιμένουν να βάζουν τρικλοποδιά στην ανάπτυξη. Σήμερα ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα. Αυτά προσφέρουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας, εισοδήματα. Η Ελλάδα τρέχει και ποιοι θα την ρίξουν κάτω; Εκείνοι που δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η φωνή των νέων παιδιών. Τους ενδιαφέρει μόνο το μικρό τους κόμμα».
Φωτογραφία Eurokinissi



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: