Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ρέει το αίμα των Αμερικανών μισθοφόρων στην Αν.Ουκρανία - 45 νεκροί - Η Bild μιλάει για 400 μισθοφόρους

Πλήρης επιβεβαίωση των όσων έχει μεταδώσει το defencenet.gr (ακόμα και πριν κάνει σχετική προειδοποιητική δήλωση για την τύχη τους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ) για την δράση των Αμερικανών μισθοφόρων της πρώην Blackwater από την γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται πληροφορίες των...
γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Συνολικά 400 μισθοφόροι της αμερικανικής εταιρείας έχουν σταλεί στην Ουκρανία και από αυτούς αγνοούνται περίπου 45 οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις με τους ρωσόφωνους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπήρξε ενημέρωση από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Σύμφωνα με αυτή οι Αμερικανοί μισθοφόροι έχουν συγκεντρωθεί και συντονίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Σλαβιάνσκ.
Οι 400 μισθοφόροι είναι υπάλληλοι της Greystone Ltd, θυγατρικής της Academi --γνωστότερης με την παλαιότερη επωνυμία της ως Blackwater-- μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας η οποία έχασε τα συμβόλαιά της με τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ αφού μέλη της άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων το 2007.
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει ποιος σύναψε συμφωνία με την Academi για την αποστολή μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζει ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Μόσχα κατήγγειλε τη δράση Αμερικανών μισθοφόρων στην Ουκρανία, κάτι που ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Κίεβο, ο Τζέφρι Πάιατ, διέψευσε κατηγορηματικά.
Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοηθούν το Κίεβο να καταστείλει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία χωρίς όμως να συμμετέχουν άμεσα στις συγκρούσεις.
Στις 10 Απριλίου o ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πριν λίγο ότι 
"Από σήμερα 150 Αμερικανοί εξοπλισμένοι από την Greystone Ltd., θυγατρική της διαδόχου της Blackwater, της Academi, επιχειρούν στην νοτιοανατολική Ουκρανία μεταμφιεσμένοι ως ουκρανοί στρατιώτες. Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες σε αυτήν την ωμή πρόκληση αναλαμβάνουν την ευθύνη για την δημιουργία τεράστιων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθεριών αθώων πολιτών στο ουκρανικό κράτος. Θα αντιμετωπιστούν αναλόγως των πράξεων τους".
Η τελευταία πράξη ήταν η θανάτωση 13 από αυτούς στην κατάρριψη δύο ελικοπτέρων πριν δύο εβδομάδες και στην άρνηση της Ουάσιγκτουν να παραλάβει τις σορούς τους.
Η γερμανική BND ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 29 Απριλίου για την δράση των ξένων μισθοφόρων της Greystone Ltd.
Η Greystone Ltd, πρώην Academi,, πρώην Blackwater (μετονομάσθηκε το 2009 σε Ze και αμέσως μετα σε Academi), έγινε ευρέως γνωστή για τις δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ. Αυτός είναι και ο λόγος αλλαγής του ονόματος για να ξεχαστεί αυτή η ιστορία.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τα εξής 
"Λόγω της μη υποστήριξης από τον ουκρανικό πληθυσμό, η κυβέρνηση της "Μαϊντάν" χρησιμοποιεί την μόνη εναλλακτική για να παραμείνει στην εξουσία.
Κινητοποιεί την οποιαδήποτε υποστήριξη από τους ξένους σπόνσορες, συπεριλαμβανομένου και των ξένων μισθοφόρων
Ανάμεσα σε αυτούς, για το ρόλο της "χωροφυλακής" βρίσκεται και η Greystone Limited, με έδρα στα Barbados, η οποία είναι θυγατρική της Academi.
Είναι ένα ανάλογο ή πιο πιθανά παρόμοιο μόρφωμα με τον ιδιωτικό στρατό της Blackwater της οποίας οι στρατιώτες κατηγορούνται για την διάπραξη ειδεχθών εγκλημάτων και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιοχές συγκρούσεων.
Η τιμωρία τους σε περίπτωση σύλληψής τους είναι δεδομένη και υποστηρίζεται από την Ρωσία, αφού δεν καλύπτονται από τις διεθνείς συνθήκες για την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου αφού είναι ξένοι ένοπλοι που πολεμούν κατά πολιτών μιας ξένης χώρας. Η ίδια τιμωρία αναμένει και αυτούς που τους προσέλαβαν. Η κυβέρνηση της "Μαϊντάν" θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της.
Αυτή η πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τους ουκρανικούς νόμους που απαγορεύουν πολίτες άλλων χωρών να δουλεύουν σε υπηρεσίες ασφαλείας.
Αυτές οι πρακτικές αποδεικνύουν ότι αυτοί που κατέλαβαν την εξουσία, δεν πορούν να εγγυηθούν ούτε την ελάχιστη τάξη ή την ίδια την ασφάλειά τους. Αυτό που ρωρτάμε είναι πόσο κοστίζει αυτός ο σχεδιασμός και από που προέρχεται το χρήμα για την εφαρμογή του.
Μέχρι ποιο σημείο οι ακριβοπληρωμενες αμοιβές των ξένων μισθοφόρων θα φορτωθούν στους απλούς Ουκρανούς πολίτες, οι οποίοι σε συνδυασμό με την επώδυνη φορολογία,και το φόρο στο φυσικό αέριο ως προαπαιτούμενα διασφάλισης των δανείων του ΔΝΤ, θα πρέπει να σφίξουν και άλλο τις ζώνες τους";
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: