Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Tι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αναγκαστική κατάσχεση εισοδημάτων - Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος

Tι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αναγκαστική κατάσχεση εισοδημάτων -Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος
Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τις οικονομικές προτεραιότητες του κόμματος ανέφερε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο... Ας πούμε πάνω από 100.000. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».
Άμεση ήταν...

η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».
Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και τελικά, χρεοκοπία.
Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του... Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

Σαμαράς: Ευτυχώς κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά

Στο θέμα παρενέβη το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς:

«Γεννήθηκαν μέσα από την κρίση και ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν όταν τελειώσει η κρίση. Κάνουν ό,τι μπορούν να μας ξαναρίξουν στην κρίση. Καλλιεργούν την αστάθεια και τη μιζέρια γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιζήσουν. (…) Ακούστε και τη νέα ρουκέτα που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του στο ευρωψηφοδέλτιο μάς αποκάλυψε σήμερα ότι έχουν σκοπό να κάνουν εσωτερικό δανεισμό πάνω από κάποιο όριο. Αν ο κόσμος τους πίστευε, θα είχαμε φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος δεν τους παίρνει πλέον στα σοβαρά...». 

«Πρέπει να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα μπροστά, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το λάθος του εφησυχασμού. Αυτή είναι η νέα, αναπτυξιακή Ελλάδα. Είχε τέτοια απήχηση αυτό το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα που το υιοθέτησαν ακόμη και αυτοί που πολεμούν αυτό το όραμα και ανακύκλωναν την μιζέρια που αφήνουμε πίσω», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός, επανερχόμενος στο σύνθημα της «νέας Ελλάδας» που αποτελεί άλλο σημείο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Ελιά: Συνταγή για χρεοκοπία

Η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση, σχολίασε με ανακοίνωση της η Ελιά Δημοκρατική Παράταξη, την πρόταση του Μανώλη Γλέζου για επιβολή αναγκαστικού δανεισμού.

«Με αυτές τις απόψεις η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γλέζος: Παραποίησαν τις δηλώσεις μου
Νωρίτερα, ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του περί κατάσχεσης καταθέσεων για εισοδήματα των 100.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν έκανε λόγο για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα. «Ποτέ μου δεν μίλησα για καταθέσεις, μίλησα για εισοδήματα», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, ενώ υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός θα κάλυπτε τον εσωτερικό δανεισμό, εάν είχαμε ανάγκη».

«Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του γιατί δεν έχουμε αεροπορία... Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά» επισήμανε.

«Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λένε ότι χρειάζεται τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς.

Ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η πρότασή του αυτή δεν είναι απόφαση. «Επιτρέπεται η διαφωνία, αλλά δεν επιτρέπεται η διαστρέβλωση. Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις, ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα. Έχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ).Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ δεν σημαίνει αυτό ότι θα γίνεται υποχρεωτικά κατάσχεση. «Οσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν (σ.σ στον εσωτερικό δανεισμό) δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια... Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνιστάται να διαβάσει το βιβλίο «Έξοδος», όπου ο κ. Γλέζος αναφέρει αναλυτικά τις προτάσεις του «για το πώς θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού. Πώς θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμη φορά το άσπρο-μαύρο όταν υποστηρίζει ότι ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων όπως στην Κύπρο» σημειώνει. «Δηλαδή ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε “κατάσχεση καταθέσεων”!! προσθέτει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο «κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: