Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πως η ουκρανική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Ανησυχία στους διεθνείς οργανισμούς

Πως η ουκρανική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία -Ανησυχία στους διεθνείς ο

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Ανγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των πέντε διεθνών οικονομικών οργανισμών αναμένεται να βρεθεί η ουκρανική κρίση και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

Υπό άλλες συνθήκες, γράφει η Deutsche Welle, τα θέματα στην καθιερωμένη συνάντηση της καγκελαρίου με ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας θα ήταν η...
πορεία της οικονομίας και κάποια επιμέρους ζητήματα.
Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετατόπισαν το κέντρο βάρους, ενώ η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η κρίση την ανατολική Ευρώπη είναι η νέα απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Το ζητούμενο της συνάντησης σήμερα με την καγκελάριο Mέρκελ θα είναι η συμβολή της Δύσης για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα. Εκτός από το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 17 δις δολαρίων που ήδη έχει αποφασίσει το ΔΝΤ, αναμένονται πακέτα βοήθειας τόσο της ΕΕ όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και αλλά στη βάση διακρατικών συμφωνιών.

Θετική η εκτίμηση του ΔΝΤ για την ευρωπαϊκή οικονομία

Aναφορικά με την οικονομική πορεία της ΕΕ, κατά την εκτίμηση του ΔΝΤ, αυτή είναι γενικά θετική. 
Αυτό που προβληματίζει όμως είναι η οικονομική κατάσταση στα κράτη-μέλη που πλήττονται από την οικονομική κρίση. 
Τουλάχιστον η κ. Λαγκάρντ θα ζητήσει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Αυτή η έκκληση αφορά ειδικά μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το οποίο επίσης συμμετέχει στη σημερινή συνάντηση, προσφέρεται ήδη στην Ελλάδα νομική βοήθεια και τεχνογνωσία σε συνεργασία με την Task Force, μεταξύ άλλων, για την προώθηση της μαθητείας υψηλού επιπέδου με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους ή ακόμη στο τομέα των ελέγχων για τη μη δηλωμένη εργασία.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: