Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Oι ρωσικές ειδικές επιχειρήσεις στην Κριμαία: Πως νίκησαν χωρίς να ριχθεί ούτε σφαίρα

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις με εθνόσημα ή μη έδρασαν εξαιρετικά και παράλληλα με δυνάμεις κυβερνοπολέμου της Ρωσίας στην επιχείρηση υποστήριξης των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας.
Πρόκειται για μια μοναδική επιχείρηση στα παγκόσμια στρατιωτικά χρονικά όπου καταλήφθηκε μια περιοχή τέτοιας έκτασης και με τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων από την πλευρά του αντιπάλου (18.000 άνδρες) χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα!
Συγκεκριμένα:...
-Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ένα πρώτο κύμα ελικοπτέρων Mil Mi-17 Hip και Mil Mi-24 Hint, μετέφερε με αιφνιδιαστική ενέργεια περίπου 120 Spetznaz οι οποίοι κατέλαβαν τα κυριότερα ουκρανικά διοικητικά κέντρα.
-Την ίδια ημέρα Ρώσοι Spetzanz πήραν υπό τον έλεγχο τους σειρά επικοινωνιακών κέντρων στην Κριμαία. Τα κέντρα των οποίων η διαχείριση γινόταν από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο Ukrtelecom JSC είναι απαραίτητα για την πληροφοριακή σύνδεση της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ουκρανία και τέθηκαν υπό τον έλεγχό τους..
-Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ένοπλοι καταδρομείς κατέστρεψαν ηλεκτρικά καλώδια στο ουκρανικό ναυτικό αρχηγείο στην πόλη της Σεβαστούπολης. Άλλες ομάδες της GRU κατέστρεψαν επικοινωνιακές γραμμές και σταθμούς επικοινωνιών του Ναυτικού της Ουκρανίας σε μια δράση αντίστοιχη αυτής της Ukrtelecom.
- Ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέρμου παρεμβάλουν (jamming) τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου μεταξύ της κριμαϊκής Χερσονήσου και της υπόλοιπης Ουκρανίας και απομονώνουν τις ουκρανικές μονάδες που ήθελαν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση του Κιέβου.
-Ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι (web portals) τέθηκαν εκτός λειτουργίας(όπως π.χ. το Krimaia-portal.gov.ua) καθώς δέχθηκαν επίθεση οι DNS server που τους φιλοξενούσαν
-Καταγράφηκε κυβερνοεπίθεση κορεσμού προς τον κεντρικό διακομιστή (server) της υπηρεσίας εξυπηρέτησης Αμερικανικών πολιτών στο Κίεβο, που είχε ως αποτέλεσμα την «κατάρρευσή» του.
Με τις παραπάων επιχειρήσεις πέτυχαν να θέσουν
α) υπό τον έλεγχό τους το σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου του αντιπάλου.
β) Την ψυχολογική καταρράκωση του ηθικού των Ουκρανών μέσω της προπαγάνδας με διασπορά στοχευμένων ειδήσεων.
γ) Την πληροφοριακή απομόνωση της Ουκρανίας τόσο όσο αφορά τη ροή πληροφοριών στο εσωτερικό, όσο και της αντίστοιχης προς το εξωτερικό.
Ποιος είπε ότι η είμαστε ακόμα στην εποχή του "κατάληψη του κτιρίο το ΟΤΕ";

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: