Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι και δεν ξέρετε πώς; - Εξι βήματα που θα σας κάνουν εκατομμυριούχους

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι και δεν ξέρετε πώς; -Εξι βήματα που θα σας κάνουν εκατομμυριούχουςMoney, money!
Κάποιοι τα υπολογίζουν αρκετά, κάποιοι πιστεύουν μόνο σε αυτά, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι απλά αλλάζουν χέρια. 
Πίσω από όλους αυτούς τους ανθρώπους, όμως, κρύβεται, ίσως και ενδόμυχα, μία επιθυμία: Να ήταν έστω για λίγο πλούσιοι. 
Και πως μπορεί να γίνει αυτό; 
Η απάντηση κρύβεται πολλές δεκαετίες πίσω, κάπου ανάμεσα, στις σελίδες του βιβλίου «Think and grow rich»...

Συγγραφέας του πονήματος των 200 σελίδων ο Napoleon Hill, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt. 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το businessinsider.com, την εποχή εκείνη η οικονομία της Αμερικής είχε «βουλιάξει» λόγω του κραχ.
Σε ένα από κεφάλαια του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει τα έξι βήματα που μπορεί να κάνουν κάποιον να πλουτίσει. 
Και ποια είναι αυτά;
  1. Συγκεκριμένος στόχος. Καλό είναι να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και να προσδιορίζεται ακριβώς το ποσό που επιθυμεί ο καθένας. Το να λέει κάποιος «επιθυμώ πολλά λεφτά» δεν δείχνει συγκεκριμένο στόχο.
  2. Έξοδα πριν τα έσοδα...Για να γίνει κάποιος πλούσιος πρέπει πρώτα να πληρώσει την... επιθυμία του. Η απόκτηση χρημάτων θέλει θυσίες.
  3. Συγκεκριμένη ημερομηνία. Φροντίστε να βάλετε στο μυαλό σας την ημερομηνία που πιστεύετε πως θα έχετε καταφέρει να αποκτήσετε τα χρήματα που θέλετε.
  4. Πλάνο και άμεση εφαρμογή. Καλό είναι να φτιάξετε ένα ακριβές σχέδιο υλοποίησης της επιθυμίας σας και να θέσετε άμεσα σε εφαρμογή το πλάνο, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είστε έτοιμοι.
  5. Καταγραφή του σχεδίου. Μην στέκεστε στο πλάνο που μπορεί να κάνετε στο μυαλό σας. Καθίστε σε μία καρέκλα, πάρτε το laptop και γράψτε ακριβώς το σχέδιο που σκέφτεστε.
  6. Μεγαλόφωνο διάβασμα. Αφού καταγράψετε το σχέδιό σας, φωνάξτε το. Δύο φορές την ημέρα και λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ διαβάστε τους στόχους που έχετε θέσει μεγαλόφωνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πιστέψετε πως ήδη κατέχετε το ποσό που επιθυμείτε, αλλά θα σας ξεσηκώσει για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: