Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

H "Δημοκρατική" Χώρα των ΗΠΑ δεν μπορεί να δεχθεί την δημοκρατική απόφαση της Κριμαίας


Μία ώρα  μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου exit poll που έδειχνε την επιθυμία του 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας, για προσάρτηση στη Ρωσία 

ήρθε Πρωθυπουργός της Κριμαίας Αξιόνοφ  δήλωσε, ότι αύριο, Δευτέρα, το κριμαϊκό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να εγκρίνει επίσημο αίτημα προς το Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, για ένταξη της ανεξάρτητης Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. 
Σε πορεία αντίθετη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι...
απορρίπτουν το δημοψήφισμα και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προχωρά σε «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες». Προειδοποιούν μάλιστα τη Μόσχα ότι θα πληρώσει το τίμημα της στρατιωτικής επέμβασης, μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας.
«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία - όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
«Αυτόν τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας».
Νωρίτερα σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με Μέρκελ, ο Πούτιν είπε ότι θα σεβασθεί την απόφαση της Κριμαίας... Με 93% στα exit poll, από αύριο η Κριμαία είναι παρελθόν για Ουκρανία και ΗΠΑ. Περιμένουμε να δούμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, καθώς αύριο συναντώνται οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Ρωσία. Σε παράφραση λαϊκής μας ρήσης θα λέγαμε: Ιδού η "Ρωσία" ιδού και το πήδημα. Μόνο που η Ρωσία δεν είναι Ρόδος. 


Τελείως ενδεικτικά πρέπει να καταγραφεί η δήλωση του παρουσιαστή της εκπομπής "Vesti Nedeli" στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 πως 
"Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι πραγματικά ικανή να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη». 
Λέτε η δήλωση να ήταν τυχαία ή υποβολιμαία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: