Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούτιν σε Ομπάμα: Σύννομο το δημοψήφισμα - Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Πούτιν να ‘συνετισθεί’


ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούτιν σε Ομπάμα: Σύννομο το δημοψήφισμα

«Το δημοψήφισμα στην Κριμαία ήταν καθόλα σύννομο»
τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Κυριακής.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, πάντως, ότι παρά τις όποιες διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι μία...

αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη πρέπει να καλύψει το έδαφος ολόκληρης της Ουκρανίας, ενώ επεσήμανε την έλλειψη βούλησης εκ μέρους των ουκρανικών αρχών να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.
newsbomb 

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Πούτιν να ‘συνετισθεί’

 
Μάρτιος 16, 2014. 
Εάν η Μόσχα δεν σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Κριμαία, αναμένονται αντίποινα από τη Δύση, τα οποία θα βλάψουν την ρωσική οικονομία και θα μειώσουν την επιρροή της Ρωσίας στον κόσμο. 
Αυτό δήλωσε ο Dan Pfeiffer,  ανώτερος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι  NBC. 
Σημείωσε, επίσης, ότι η υποστήριξη προς τις νέες ουκρανικές αρχές θα γίνουν «με κάθε αναγκαίο μέσο» και αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης Ομπάμα. 
Ο Αμερικανός σύμβουλος δήλωσε ότι η Μόσχα έχει δύο επιλογές: 
« Είτε να πάει σε περαιτέρω απομόνωση και να βλάψει την οικονομία της και να μειώσει την επιρροή της στον κόσμο ή να πάρει τη σωστή απόφαση». 


Βαλκανικό Περισκόπιο 

http://lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: