Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει γέφυρα για να συνδέσει την Κριμαία με την Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει γέφυρα για να συνδέσει την Κριμαία με τη

Την ώρα που το συνταγματικό δικαστήριο επικύρωνε την πρόσδεση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Πούτιν ανακοίνωνε ότι θα κατασκευάσει γέφυρα για να συνδέσει τα δύο εδάφη.

Ταυτόχρονα πολλοί εκδότες αλλάζουν τους γεωγραφικούς χάρτες για να εμφανίσουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε πρώτο το πρακτορείο Itar-Tass, η σημαντικότερη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία.
Αλλά και η Rossreïestra, η ρωσική υπηρεσία χαρτογράφησης ανακοίνωσε ότι ένας νέος χάρτης της χώρας θα δημιουργηθεί μόλις εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια.
Το σχέδιο της Ρωσίας να κατασκευάσει γέφυρα στη Μαύρη Θάλασσα που θα συνδέει με την Κριμαία αναμένεται να...
κοστίσει 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση. 
«Μας χρειάζεται μια γέφυρα και για τα τρένα και για τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Πούτιν στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax.
Πρόκειται για το θαλάσσιο μπράτσο του Κερτς, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο πιο στενό σημείο μεταξύ της Αζοφικής θάλασσας και της Μαύρης θάλασσας, στα ανατολικά της Κριμαίας. 
Πρόκειται για το μοναδικό δρόμο να φτάσεις στην Κριμαία από τη Ρωσία χωρίς να περάσεις από την Ουκρανία. Η σύνδεση εξυπηρετείται προς το παρόν με φέρι ενώ τα τρένα περνούν αναγκαστικά από το ουκρανικό έδαφος.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν φτάνει την Πέμπτη στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κίεβο. 
Αυτή η επίσκεψη έχει σαν στόχο να προωθηθεί ο διάλογος και η διπλωματική προσπάθεια ώστε να ενθαρρυνθούν όλες οι πλευρές για να επιλύσουν την παρούσα κρίση με ειρηνικό τρόπο, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
Από την πλευρά του ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι πιθανόν να σταλούν στρατιώτες στις βαλτικές χώρες προκειμένου να τις καθησυχάσουν μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία.
«Μελετάμε έναν συγκεκριμένο αριθμό επιπλέον μέτρων τα οποία θα ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία». 
Επί του παρόντος , οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία στρατιωτική βάση στις χώρες της Βαλτικής, μόνο έξι αμερικανικά αεροπλάνα υπάρχουν ως μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ .
Σύμφωνα με τον αμερικανό αντιπρόεδρο «η Ρωσία συνεχίζει στο σκοτεινό μονοπάτι της και για αυτό θα αντιμετωπίσει αυξανόμενη πολιτική και οικονομική απομόνωση».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Gribauskaite κατηγόρησε τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί ωμή βία για να ανασυντάξει το χάρτη της Ευρώπης, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί μια «άμεση απειλή» για την περιφερειακή ασφάλεια .
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβινμτ Κάμερον τόνισε «είναι σημαντικό να δράσουμε από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, να συζητούσαμε αν πρέπει ή όχι να αποκλείσουμε τη Ρωσία από τους G8 μόνιμα ή εάν θα πρέπει να υιοθετηθούν και άλλα μέτρα».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: