Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"Μπάσιμο" ελληνικών τραπεζών στα ακίνητα της Πόλης

Image

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας  και η Eurobank  καταγράφουν γερό μπάσιμο στα ακίνητα - φιλέτο της Κωνσταντινουπολης! 

Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα. Hurriyet Daily News αγόρασε το «Crystal Tower» («Κρυστάλλινο πύργο») στην κεντρική περιοχή Λεβέντ της Κωνσταντινούπολης για 303 εκ. δολάρια. 
H Εθνική Τράπεζα αναμένεται να αξιοποιήσει το κτίριο, ύψους 170 μέτρων, 40 ορόφων  και εμβαδού  60.000 τ.μ., ως έδρα για την θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία, την Finansbank.
Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε από...

παραγοντες της κτηματαγοράς ως η μεγαλύτερη αγορά εμπορικής στέγης στην Τουρκία, τα τελευταία χρόνια. 
Ενδιαφέρον από  Eurobank και Ρωσία για 
 
 Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, ενδιαφέρον για επενδυτική πρόταση στην Κωνσταντινούπολη εκδηλώθηκε από την ελληνική Τράπεζα ΕUROΒΑΝΚ και Ρώσους:Συγκεκριμένα υπήρξε ενδιαφέρον  για συμμετοχή στο μεγάλο οικιστικό κατασκευαστικό έργο «Τema Ιstanbul», που παρουσιάσθηκε στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ακινήτων «MIPIM 2014» στις Κάνες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατασκευής σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης 3.614 κατοικιών, εμπορικών κέντρων, θεματικού πάρκου με χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού(που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο),ξενοδοχείο κ.α. εγκαταστάσεις.Εκεί θα ζουν 11- 12.000 κάτοικοι στον οικισμό και συνολικά 16.000 άτομα θα ζουν και θα εργάζονται εκεί, δημιουργώντας, κατά τους σχεδιαστές, ένα  νέο κέντρο  ζωής στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόταση  ( μια επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων) ήταν αυτή που προσέλκυσε περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών στις Κάννες.

Από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα στην Ευρώπη.
 

 Σε δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Star με τίτλο «Στις Κάνες εταιρική πρόταση για το ''Τema Istanbul'' έκαναν Ρωσία και Ελλάδα», γίνεται αναφορά στο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ελληνική τράπεζα Eurobank για συμμετοχή στο κατασκευαστικό έργο. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τema Ιstanbul, κ. Mesut Arslan, το εν λόγω έργο, έκτασης 1,5 εκ. τ. μ. συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα στην Ευρώπη.


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: