Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Καραμανλικοί: «Σαμαρά η ΝΔ δεν θα γίνει Πολιτική Άνοιξη»

“ Κορυφαία πλέον στελέχη της ΝΔ όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και άλλοι, βγαίνουν και καταδικάζουν την ακροδεξιά «παρέα» του Αντώνη Σαμαρά, η οποία με την ανοχή, αν όχι με εντολή του ιδίου, «παίζει» την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Οι συναντήσεις που δίνουν και παίρνουν εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα σε στελέχη της ΝΔ είναι πια κοινό «μυστικό». Ο …βήχας της βάσης των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων...
(όσων τουλάχιστον έχουν απομείνει), έχει αρχίσει να γίνεται μεγάλη αντίδραση προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και αποδέκτες της γίνονται οι βουλευτές που επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες.

«Πού μας πάει ο Σαμαράς;», ακούστηκε να λέγεται από τα χείλη γνωστού τοπικού στελέχους σε γεωγραφικό διαμέρισμα της δυτικής Ελλάδας, του οποίου τα ποσοστά είχαν καταβαραθρωθεί στις εκλογές του 2012. «Δε θέλετε να ξαναβγείτε βουλευτές;», ρώτησε χαρακτηριστικά το τοπικό στέλεχος της ΝΔ, για να προσθέσει με νόημα ότι «Καλά εσείς μπορεί να βαρεθήκατε, την επομένη μέρα στη ΝΔ, δεν την σκέφτεστε;». 


Οι λεγόμενοι συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ, σύμφωνα και με έρευνες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, είναι περίπου οι μισοί ψηφοφόροι της παράταξης της Δεξιάς. Είναι οι λεγόμενοι μετριοπαθείς. Είναι και κάτι άλλο όμως. Η βάση της. Όχι απλώς μια δεξαμενή ψήφων, αλλά αυτοί που έφτιαξαν τη ΝΔ ως ένα κόμμα εξουσίας και όχι ως ευκαιριακό παραμάγαζο. Γνωστοί και ως «Καραμανλικοί». Είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να ψηφίσουν εκείνον τον Νοέμβρη του 2009 τον Αντώνη Σαμαρά (με βαριά καρδιά), για να μην πέσει η ΝΔ στα χέρια της Ντόρας Μπακογιάννης, γνωστής για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της. Άλλωστε η ΝΔ, προερχόταν από μια εκλογική συντριβή τον Οκτώβρη του 2009 και οι Νεοδημοκράτες μετά και την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή ήταν αβέβαιοι και εξαιρετικά ανήσυχοι για την πορεία και το μέλλον της συντηρητικής παράταξης.

Εκ των υστέρων, οι «Καραμανλικοί», όχι μόνο δικαιώθηκαν για τις εξελίξεις στο κόμμα τους, αλλά επιβεβαιώθηκαν και οι χειρότεροι φόβοι τους. Η ΝΔ όχι μόνο έφτασε στον νεοφιλελευθερισμό, και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή εκδοχή του, τον υπόδουλο γερμανο – νεοφιλελευθερισμό, αλλά είδαν και την παράταξή τους να παραδίδεται χωρίς καν «μάχη» σε θλιβερές ακροδεξιές φιγούρες του μαύρου παρελθόντος από τα παλιά τα χρόνια. Οι μεταγραφές Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη από το ακροδεξιό – γραφικό κόμμα του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, η κυριαρχία των Χρύσανθου Λαζαρίδη, Τάκη Μπαλτάκου, Γιώργου Μουρούτη αλλά και του προσωπικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη, στο λεγόμενο πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο καθορίζει τις αποφάσεις και την στρατηγική του πρωθυπουργού, ήταν το τελικό «χτύπημα» για την εκλογική βάση της ΝΔ και για τους «Καραμανλικούς» βουλευτές. Ήξεραν τι θα γίνει, αλλά νόμιζαν ότι θα μπορέσουν να το αποτρέψουν.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη του 2012 ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι. Η ΝΔ κατέγραψε το ιστορικότερο χαμηλό με ποσοστό κάτω από 19% (18,85% μόλις), με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύεται και να αγγίζει το 17% (16,78%). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το εκλογικό ποσοστό ήλθε με όλη την στήριξη της επιχειρηματικής ελίτ, με γνωστές επιχειρήσεις να απειλούν τους υπαλλήλους τους με απολύσεις αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πτωχευμένη μιντιοκρατία να «βομβαρδίζει» με "χρεοκοπία" τους ήδη εξαθλιωμένους από το μνημόνιο Έλληνες και να τους θυμίζει ότι την επόμενη μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δε θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν τυρί, ρύζι, μακαρόνια, γάλα, «Καμπά». Ρόλο επίσης έπαιξαν και τα «Ζάππεια» με τα ασύστολα και ανερυθρίαστα ψέματα του Αντώνη Σαμαρά για τερματισμό των μνημονίων και για «επαναδιαπραγμάτευση» με τους εταίρους.

Το αποτέλεσμα γνωστό μετά τις εκλογές (ως είθισται) με τον τρεμάμενο Σαμαρά να λέει από το Βερολίνο δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ και σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο το απίστευτο «Ουδείς αναμάρτητος», δηλώνοντας σε διεθνή σύνδεση και ζωντανά σε ολόκληρο τον πλανήτη την πλήρη υποταγή του στη Γερμανίδα καγκελάριο και παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Ήταν το τελικό «χτύπημα» που άφησε εμβρόντητους και αποσβολωμένους τους Έλληνες, οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία την καθοριστική συνέντευξη Τύπου που έμελλε να αλλάξει τις τύχες της χώρας προς το χειρότερο. Από τότε και μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και παραπάνω από τους μισούς Έλληνες να φυτοζωούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κορυφαία πλέον στελέχη της ΝΔ όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και άλλοι, βγαίνουν και καταδικάζουν την ακροδεξιά «παρέα» του Αντώνη Σαμαρά, η οποία με την ανοχή, αν όχι με εντολή του ιδίου, «παίζει» την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα όμως δε διχάζει τους Έλληνες αλλά την ίδια την ΝΔ, η οποία γνωρίζει ότι αν γίνουν εκλογές θα έχει την τύχη του «ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Καραμανλικοί σε όλη την επικράτεια αντιδρούν επίσης στην εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής στο λεγόμενο "σύστημα Σημίτη", αλλά και στην προσαρμογή, σε πολλές περιπτώσεις, της στρατηγικής που ακολουθεί η ΝΔ στις επιθυμίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, μιας και ο Αντώνης Σαμαράς είναι εξαρτημένος, λόγω της συγκυβέρνησης, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

Οι λεγόμενοι «Καραμανλικοί», δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εξαφάνιση της ΝΔ από τον πολιτικό χάρτη και τη μετατροπή της σε ΠΟΛΑΝ. Οι συναντήσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, οικίες κάπου εδώ σταματούν και η στρατηγική φαίνεται να αλλάζει δραστικά. Η μάχη των «Καραμανλικών» και της βάσης των συντηρητικών μεν δημοκρατικών δε ψηφοφόρων της ΝΔ, δεν θα δοθεί για διεκδίκηση της νίκης στη επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν αυτή γίνει, αλλά στο χρόνο που θα της δοθεί μετά τις εκλογές, προκειμένου να «καθαρίσουν» την ΝΔ από τους ακροδεξιούς «ξενιστές». 

Ωστόσο την ίδια ώρα, και όπως έχει αποκαλύψει ήδη το Periodista.gr (Διαβάστε ΕΔΩ), κορυφαία στελέχη τη Κεντροδεξιά επεξεργάζονται σχέδια αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από κάποιον μεταβατικό πρωθυπουργό.  Μετά θα χρειαστεί χρόνος και μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα είναι μια λύτρωση για τους «Καραμανλικούς» αλλά και για την υγιή βάση της ΝΔ, η οποία έχει στρέψει την πλάτη της στην ακροδεξιά στροφή της παράταξης, υπό την ηγεσία Σαμαρά. 

Πηγή: Periodista.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝΝ ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΣ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΩ.