Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει έγκλημα χωρίς εγκληματία; Στην Ελλάδα ναι…

Η Ελλάδα και οι λειτουργοί της -κάθε είδους- πάντα εξέπληταν την υφήλιο

Γιατί δεν θα έκαναν το ίδιο και στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής;


Ο ανακριτής, λοιπόν, πρόεδρος Πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας (με βοηθό τον Χρήστο Παπακώστα) και εισαγγελέα τον Κώστα Σπηλιόπουλο (με βοηθό την Ελένη Μαυροπούλου) ενημέρωσαν την εμβρόντητη ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι μπορεί να υπάρξει έγκλημα χωρίς εγκληματίες, καθώς και ακίνδυνα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Εξηγούμαι: ...
Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση», που έχει διαπράξει πολλές εγκληματικές πράξεις -με κορυφαία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- και οι κατηγορούμενοι βουλευτές «μέλη του διεθυντηρίου της».
Πώς γίνεται, άραγε, και κομβικά πρόσωπα εγκληματικής οργάνωσης να θεωρούνται και ύποπτοι τέλεσης νέων εγκλημάτων να μη λογίζονται;
Μίλησα με πολλούς νομικούς. Όλοι μου είπαν το ίδιο. Η απόφαση της μη προφυλάκισης των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου είναι παράλογη, με βάση το σκεπτικό του ανακριτή. Ή έπρεπε να απαλλαγούν από την κατηγορία της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (και να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο) ή να  προφυλακιστούν ως ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων (στην περίπτωση που ανακριτής και εισαγγελέας κατέληγαν στην εκτίμηση ότι ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα μιας εγκληματικής οργάνωσης).
Οι κύριοι Γεωργούλας, Παπακώστας και Σπηλιόπουλος και η κυρία Μαυροπούλου, δεν έκαναν τίποτα από δυο. Ακούω ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου δεν κρύβει την οργή της και ότι πολλοί άλλοι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε προφυλακίσεις «για ψύλλου πήδημα» (σε άλλες υποθέσεις) από τον συγκεκριμένο ανακριτή.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
ΥΓ 1 Αναρωτιέμαι ποιος μάρτυρας θα πάει ποτέ ξανά να κατεθέσει σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Υποθέτω κανένας.
ΥΓ 2 Δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική τα φληναφήματα του τύπου «είναι φοβερό και τρομερό που προφυλακίστηκε ένας βουλευτής και ετέθησαν περιοριστικοί όροι σε άλλους τρεις»… Το υπουργείο Δικαιοσύνης καλά θα κάνει να σωπάσει…

η Άτροπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: