Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας από τους δύο ανακριτές: Να άρετε την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία

Ανακριτές προς Βουλή: Να άρετε την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία

Το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος 

επικαλούνται οι Γεωργουλέας και Παπακώστας στην πορισματική τους έκθεση που έστειλαν στη Βουλή – Διαβάστε όλο το παραπεμπτικό σημείωμα
«Να άρετε τη βουλευτική τους ασυλία, διότι η εγκληματική Οργάνωση επιχειρούσε να καταλύσει το Πολίτευμα».
Κραυγή αγωνίας από τους δύο ανακριτές....
κ.κ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα προς τη Βουλή των Ελλήνων στο παραπεμπτικό τους σημείωμα, το οποίο αποκαλύπτει το «Vima.gr».
Τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134 και επόμενα) που προβλέπουν βαρύτατες ποινές στην απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας μας επικαλούνται οι δύο ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας στο παραπεμπτικό έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων, που περιέχει αίτημά τους για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου ΓερμενήΠαναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής:
«…Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα…».
Και συνεχίζουν στο σημαντικό έγγραφο, που έφτασε στη Βουλή, ότι «προκύπτουν και στοιχεία για ενδείξεις τέλεσης και άλλων εγκλημάτων από τους έξι βουλευτές, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος…». Για όλες τις διαπιστούμενες, κατά την ανάκριση, αξιόποινες πράξεις θα ασκηθεί και συμπληρωματική δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών…
Ανατριχιαστικό είναι το ιστορικό της Οργάνωσης, όπως περιγράφεται στο πρώτο μέρος του παραπεμπτικού των δυο ανακριτών :
«Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή», αναφέρουν, «η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987… Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα… Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα…».
Στο σημείο αυτό παρατίθενται τα άρθρα του καταστατικού, που ορίζουν την ιεραρχία. Ως κυρίαρχος, αναφέρουν οι ανακριτές στο κλίμα και του κατηγορητηρίου, αναγνωρίζεται ο Αρχηγός, η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος…
Σε ιδεολογικό επίπεδο η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι και σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι… Η βία είναι το μήνυμα της Χρυσής Αυγής, επισημαίνουν οι ανακριτές και όχι απλώς μέσον.
Ενδείξεις για όλους του βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Σε βάρος όλων των βουλευτών, σύμφωνα με τους ανακριτές, «έχουν προκύψει κατά την κρίση μας αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες τη λήψη περιοριστικών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ΄εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας…».
 Όπως εξηγούν στη συνέχεια, από εξέταση και άλλων προστατευομένων μαρτύρων προέκυψαν και νέα στοιχεία σε βάρος των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου. Για τον πρώτο περιγράφεται ρόλος επιλογής των «νεοσύλλεκτων». «Ο βουλευτής Κορινθίας», αναφέρουν, «διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό, ενώ ο Ηλιόπουλος αποτελεί σημαντικό στέλεχος ιδεολογικής κατήχησης των νεοσύλλεκτων…».
Τέλος οι ανακριτές ζητούν άρση της ασυλίας τους και επισυνάπτεται το περίφημο «κρυφό» καταστατικό…

4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: