Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σπρώχνουν την χώρα η ανεργία και η πείνα (vid)

Που πάμε;
Σοβαρά ερωτήματα για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας τους επόμενους μήνες, ανακύπτουν μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.
Το ερώτημα είναι "που πάει η κατάσταση" ...

όταν το μόνο βέβαιο είναι ότι τους επόμενους επτά-οκτώ μήνες οι απολύσεις θα είναι περισσότερες από τις προσλήψεις (τα εποχικά τουριστικά επαγγέλματα που δίνουν κάθε χρόνο λύσεις μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου παύουν να υφίστανται στο εργασιακό ισοζύγιο) και ήδη 450.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και το χεριότερο, καμία προοπτική να αποκτήσουν.
Η (επίσημη...) ανεργία υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τις αρχές της άνοιξης το 30%. ΠΟυ σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία είναι σαφώς υψηλότερη.
Το πρωί σήμερα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, αλλά αυτό είναι το πρελούδιο των όσων έρχονται
Εν συνεχεία οι απολυμένοι και πολίτες που τους συμπαραστέκονταν παραλίγο να λιντσάρουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα χυθεί αίμα είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη. Και τότε...
Στην σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση αναφέρει:
"Την 06.10 ώρα σήμερα, άτομα κινούμενα επί των πεζοδρομίων της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, προσέγγισαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 15 και αιφνιδίως υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτιρίου, με πρόθεση την κατάληψη του.
Η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν και αυτά στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και εδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών."
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και δημοσίως, αλλά και ιδιωτικώς επισείει τον κίνδυνο η χώρα να μετακυλήσει σε έναν φαύλο κύκλο βίας, προκειμένου να πείσει, βασικά την Γερμανία, αλλά και τους εκπροσώπους των δανειστών ότι "Δεν πάει άλλο".
Άρα κάτι ξέρει. Βασικά, πρέπει να νιώθει ήδη την ζέστη από το "καζάνι που βράζει"...
  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: