Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παππάς όπως λέμε... Κουφοντίνας!

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται και εγείρει αναπάντητα ερωτήματα

Πέμπτη μεσημέρι, αρχές Σεπτεμβρίου 2002.
Το ταξί σταματά μπροστά στη ΓΑΔΑ και αποβιβάζει έναν ηλιοκαμένο άνδρα μετρίου αναστήματος που δεν πάει το μάτι σου για το ποιος μπορεί να είναι. 
«Γεια χαρά , λέγομαι Δημήτρης Κουφοντίνας κι ήρθα να παραδοθώ» λέει στον φρουρό. 
Ο επί 2,5 μήνες καταζητούμενος «φαρμακοχέρης» της 17Ν παραδίδεται αυτοβούλως βάζοντας τέλος στον κύκλο των τρομο - συλλήψεων. 
Κυριακή μεσημέρι , τέλη Σεπτεμβρίου 2013...
  Το ταξί σταματά μπροστά από τη ΓΑΔΑ και αποβιβάζει αυτή τη φορά έναν χοντρούλη μυστακοφόρο με κάζουαλ ντύσιμο και φωτογραφικό γιλέκο. «Καλημέρα, είμαι ο Χρήστος Παπάς και ήλθα να παραδοθώ» λέει στον φρουρό. 
Από την αστυνομική έρευνα του 2002 προκύπτει ότι ο Κουφοντίνας κρυβόταν στο Αγκίστρι , τον Πειραιά και αλλού , αλλά μόλις κατάλαβε ότι ο κλοιός έσφιξε πολύ γύρω του αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια διαφυγής στο εξωτερικό. Ειπώθηκε τότε ότι του είχαν στείλει τελεσίγραφο για τη ζωή του διάρκειας ολίγων ημερών. 

Έντεκα χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται προκαλώντας τα ίδια ερωτήματα. Υπό ποίες συνθήκες αποφάσισε να πάει μόνος του σήμερα στην Αστυνομία ο Παπάς; 
 Ποιος του έστειλε μήνυμα ότι θα τον «δέσουν» και με άλλες κατηγορίες αν δεν παραδοθεί; 
 Τον απείλησαν κάποιοι; 
Ή μήπως ήθελε να περαιώσει εκκρεμότητες , ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, και μετά να μπει στη «μπουζού»;

Θυμίζουμε ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε την επομένη των δημοσιευμάτων που έφεραν τη σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου να έχει ενεργό συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες καθώς αποτυπώματα της είχαν εντοπιστεί στη δεύτερη γιάφκα της 17Ν στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι.

Ομοιότητες; Χθες ο Μιχαλολιάκος με κατηγορητήριο ηθικής αυτουργίας ανάλογο με εκείνο του Γιωτόπουλου της 17Ν , σήμερα ο υπαρχηγός Παπάς αναλόγως με τον υπαρχηγό Κουφοντίνα. Θα επανέλθουμε συντόμως…


Δ.ΓΙΑΝΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: