Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: με τις χειροπέδες μόνο δεν "αναχαιτίζεται" - Ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όσες χειροπέδες κι αν δούμε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ,δεν θα είναι αρκετές για να“ξεφουσκώσουν” το επικίνδυνο φαινόμενο της οργάνωσης . 
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όπως πολλοί κάνουν τις τελευταίες μέρες, αυτό “φούσκωμα” αφορά και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η “ψήφος εκδίκησης” που κέρδισε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις η Χρυσή Αυγή και η διαφαινόμενη αύξησή της που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν μόνο με τις χειροπέδες και τις φυλακίσεις....



Τα όσα έγιναν από το περασμένο Σάββατο “ξεδόντιασαν” τη Χρυσή Αυγή και η συμπεριφορά των στελεχών της που απέφυγαν τη προφυλάκιση είναι η καλύτερη απόδειξη του πανικού που επικρατεί στις τάξεις του “λαϊκού συνδέσμου”...



Όμως το “οργωμένο από οργή χωράφι” στο οποίο “φύτρωσε” το φαινόμενο Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να υπάρχει. Στις Ένοπλες Δυνάμεις ο “σπορος” υπάρχει σε ποσότητα ανάλογη με την υπόλοιπη κοινωνία ,ίσως και λίγο παραπάνω. Οι συλλήψεις ,οι προφυλακίσεις και οι αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης ,λειτούργησαν ως καμπανάκι αφυπνισης κυρίως για τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς οι οποίοι αγανακτισμένοι και ταλαιπωρημένοι από την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας διψούσαν για “εκδίκηση του πολιτικού συστήματος”. Πολλοί απ΄ αυτούς κατάλαβαν αυτές τις ημέρες ότι η εκδίκηση που επιζητούν δεν έρχεται μέσω της ΧΑ. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που δεν θέλουν ή δεν μπορούν ακόμη να το κατανοήσουν.

Η ηγεσία του στρατεύματος μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες δεν έχει πλέον δικαίωμα να παριστάνει την αδιάφορη. Προσοχή! Δεν υποστηρίζουμε ότι θα υποδείξει σε οποιοωδήποτε τι θα ψηφίσει. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και ευθύνη -για να μην ξεχνιόμαστε- το καθενός. Πρέπει όμως να κάνει σαφέστατο με κάθε τρόπο, ότι δεν θα γίνουν από δω και πέρα ανεκτές ακόμη και υποψίες συμπεριφορών που έχουν να κάνουν με την προπαγάνδα, τον “προσηλυτισμό” και την υποστήριξη ακραίων απόψεων εντός των στρατοπέδων. Όπως επίσης δεν θα γίνουν ανεκτές δραστηριότητες εκτός στρατοπέδων που κινούνται στα όρια της νομιμότητας. 

Ένα πρώτο βήμα είναι να στείλει η ηγεσία του στρατεύματος το μήνυμα στους διοικητές των μονάδων ότι δεν έχουν κανένα λόγο να “φοβούνται” να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό. Γιατί -το ξαναλέμε- το να κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας και από μία “έρευνα εξπρές” δεν οδηγεί πουθενά. Η “φοβία” των διοικητών να μην “μαθευτεί να μην ακουστεί” οτιδήποτε για την “χρυσαυγίτικη διείσδυση” σε στρατόπεδα λειτούργησε θετικά στην εξάπλωσή της. Όχι εκλογικά επαναλαμβάνουμε, αλλά με την προσέλκυση στρατιωτικών στελεχών.

Αυτή είναι η πρόσκαιρη λύση . Γιατί η πραγματική είναι να στραφεί η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία προς το προσωπικό όχι με λόγια απλής στηριξης και κατανόησης. Να κάνει και κάτι στη πράξη. Δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό ότι θα μοιράσει χρήμα που δεν υπάρχει. Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα που θα μπορουσαν να επιλυθούν ανέξοδα τα οποία δεν λύνονται μόνο και μόνο λόγω κομματικών δεσμεύσεων και ανόητων δογματισμών.

Στο Onalert πολλές φορές έχουμε γράψει κι έχουμε αναφερθεί στα θέματα των μεταθέσεων, των τοποθετήσεων,της συνυπηρέτησης, των δανείων κλπ. Πρόσφατα δυο πολιτικοί ένας από τη ΝΔ κι ένας από το ΣΥΡΙΖΑ , σε συνεντεύξεις τους στο Onalert συμφώνησαν -αυτό κι αν είναι είδηση- ότι η ανεκτίμητη περιουσία των ΕΔ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί υπέρ των στρατιωτικων . Φαήλος Κρανιδιώτης και Θοδωρής Δρίτσας το είπαν αποδεικνύοντας ότι λύσεις για να ανκουφιστεί το προσωπικό των ΕΔ για το οποίο όλοι λένε ότι ανησυχούν, υπάρχουν.

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ασχολείται. Και αυτό “σπρώχνει” κόσμο στο “άκρο” της Χρυσής Αυγής. Και οι χειροπέδες δεν είναι αρκετές για να ανακόψουν αυτή τη πορεία. 

Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: