Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουν οι καπνιστές για να θωρακίζουν τον οργανισμό τους [λίστα]

Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουν οι καπνιστές για να θωρακίζουν τον οργανισμό τους [λίστα]

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία των αμετανόητων καπνιστών και αδυνατούν να κόψουν αυτή την κακιά συνήθεια θα πρέπει τουλάχιστον να θωρακίζουν τον οργανισμό τους 

καταναλώνοντας τρόφιμα που θα τους δίνουν βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία για να μπορέσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο να αντιασταθμίσουν -σε ένα μικρό βαθμό- τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Συγκεκριμένα, η διατροφή των καπνιστών θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες τροφών:...

  • Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη C
Η συγκεκριμένη βιταμίνη βρίσκεται σε έλλειψη στους καπνιστές και συνίσταται στους άνδρες να λαμβάνουν 125 mg την ημέρα και στις γυναίκες 110 mg την ημέρα καθώς αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά της φύσης που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους ευθύνονται για τις βλάβες στα κύτταρα των πνευμόνων.
Πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα μπρόκολα, τα πεπόνια cantaloupe, τα μάνγκο, τα λάχανα, οι πιπεριές, το σπανάκι, τα μήλα αλλά και πολλά ακόμη φρούτα και λαχανικά.
  • Ω-3 Λιπαρά
Οι τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα έχουν την ικανότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες.
Πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα είναι  ο τόνος, η σόγια, το παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και ο λιναρόσπορος.
  • Πράσινο τσάι
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες του 2010, οι καπνιστές που δεν καταναλώνουν καθόλου πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στους πνεύμονες από τους καπνιστές που πίνουν έστω ένα φλιτζάνι την ημέρα.
  • Φρούτα
Υπάρχουν κάποια φρούτα όπως τα μούρα και τα πορτοκάλια τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία σε όση μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώνονται τόσο μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πηγή: Click@life

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: