Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«ή Καραμανλής ή … πάμε για βρούβες»


Μπορεί να μην δηλώνεται στις δημοσκοπήσεις από τους ερωτώμενους αλλά είναι σαφές πως αναζητείται ο «Μωυσής» που θα ανοίξει δρόμο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της κρίσης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται αυτή τη στιγμή πως δεν εκπροσωπείται από το πολιτικό σύστημα και θα έσπευδε να δηλώσει υποστήριξη σε αυτόν που θα μπορούσε να πείσει στο ρόλο ενός Μεσσία.
Η πολιτική στην Ελλάδα μοιάζει να επαναλαμβάνει διαρκώς τον εαυτό της. Το 1974 ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μετά την αυτοεξορία του στο Παρίσι, πιο ώριμος πλέον ως ηγετική προσωπικότητα σε σχέση με την...
πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του, καταφθάνει εσπευσμένα σε μια διαλυμένη χώρα κι αναλαμβάνει τις τύχες του Έθνους.
Στον κόσμο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς σήμερα, αρχίζει να σχηματίζεται η πεποίθηση πως «η επιστροφή Καραμανλή είναι θέμα χρόνου» και δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι έτοιμοι να βγουν να φωνάξουν «Ε-ε-ε-ερχεται!». Μόλις προχθές το διαδίκτυο «βομβαρδιζόταν» από αναφορές στο γεγονός ότι πέρασε η μισή και πλέον ΚΟ της ΝΔ από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή.
Τα σενάρια για τον Κώστα Καραμανλή ξαναπήραν φωτιά. Από την «αυτοεξορία» της Ραφήνας ξανά στο κέντρο της πολιτικής; Ακούγεται πλέον ως κάτι λογικό κι αναμενόμενο. Από κει και πέρα, οι «λεπτομέρειες» θα προσδιοριστούν από τη συγκυρία. Αν μάλιστα προχωρήσει και η πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το εκλογικό σώμα, τότε θα μπορούσαμε να εικάσουμε και το ενδεχόμενο άλλης μια ιστορικής επανάληψης. Δηλαδή τη «συγκατοίκηση», όπως συνέβη και το 1981, του ώριμου Καραμανλή στην Προεδρία και του «νέου Αντρέα», δηλαδή του Τσίπρα, στην πρωθυπουργία. Άλλωστε και ο Καραμανλής έχει δηλώσει πως «τον πάει» και από κοινού θα μπορούσαν να βάλουν «φρένο» στον εκτροχιασμό «των άκρων», ειδικά αν στο μεταξύ έχει γίνει ο «κακός χαμός» με «κουρέματα» καταθέσεων , πλειστηριασμούς, κατασχέσεις σπιτιών, κλπ.
Τώρα το γιατί «η ζωή μας κύκλους κάνει» που λέει και το τραγούδι, είναι μάλλον απλό. Όταν ένας πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα για να ανακοινώσει ένα μέτρο (τη μείωση του ΦΠΑ) που κανονικά θα έπρεπε να είναι δήλωση Υφυπουργού Οικονομικών, τότε καταλαβαίνει κανείς πως το πράγμα δεν πάει μακριά με τον Σαμαρά.
Η απόσυρση ουσιαστικά ενός άδικου και αντιαναπτυξιακού μέτρου δεν μπορεί να πανηγυρίζεται σαν άθλος κι ο πήχης μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι στον ένα πόντο από το έδαφος. Η μείωση του ΦΠΑ θα μπορούσε να έχει γίνει από τον Απρίλιο, ώστε να επιτρέψει και την ενίσχυση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας, όταν κλείνονταν τα «πακέτα». Φαίνεται όμως πως το κράτησαν σαν «κερασάκι». Δεν ήθελαν να το «κάψουν» ως επίτευγμα της «τρικομματικής» ( είχαν ήδη στο «φεύγα» τον Κουβέλη) αλλά ως διαπραγματευτική νίκη της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης.

Πώς να μη λέει μετά ο δεξιός: «ή Καραμανλής ή … πάμε για βρούβες».

ΥΓ1: Το Μέγαρο Μαξίμου μας έχει δώσει άφθονη τροφή για σχολιασμό. Μόνον ευχαριστίες μπορούμε να εκφράσουμε για το γεγονός πως έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας του site. Συνεχίζουν μάλιστα να το κάνουν όπως με τη χθεσινή μαλακία που άφησαν να παίξει αμοντάριστο βίντεο με τον πρωθυπουργό να κάνει σαρδάμ και να απομακρύνεται εκνευρισμένος με τον εαυτό του από το μικρόφωνο! Κι αντί οι τηλεθεατές να δώσουν προσοχή στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έβλεπαν τον Σαμαρά να βρίζει τον εαυτό του γιατί θα έπρεπε να ξαναπεί τη δήλωση. Συνεχίστε έτσι… τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο που θα κλείνουμε ένα χρόνο λειτουργίας.
ΥΓ2: Ο Politicus είχε προειδοποιήσει πως πρόκειται για «διαβολοβδομάδα». Με τη χθεσινή επικοινωνιακή ΦαΠΑ στην εικόνα του Σαμαρά, θα μας κάνουν τόσο αλαζόνες για το περιεχόμενό μας που θα πιστέψουμε πως έχουμε και το…. κληρονομικό χάρισμα!
ΥΓ3: Τώρα που έπεσε το ΦΠΑ στην εστίαση περιμένω να δω τις νέες χαμηλωμένες τιμές στα burgers των Goody’s. Όπως και στα “Simply Burgers”, μόνο που σε αυτά περιμένω να δω κάποτε και το …κρέας, μέσα σε ένα burger που το χρεώνουν 7 ευρώ!!!


Read more: http://rizopoulospost.com/o-karamanlhs-to-maksimou-ta-simple-burgers-kai-ta-goodys/#ixzz2ZYUHtmIt
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΒΡΟΥΤΕ;;;; :sad: