Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Παπανδρέου προαναγγέλλει το νέο κόμμα..!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΜε ανακοίνωση σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ. 
Ο πρώην πρωθυπουργός μέσα από την ανακοίνωσή του προαναγγέλει ουσιαστικά τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης από δυσαρεστημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι χρησιμοποιεί δύο φορές τον όρο "Δημοκρατική Παράταξη" και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα κάτι που δείχνει τις πρώτες σκέψεις για το όνομα του νέου πολιτικού φορέα. 
Οι εξελίξεις αυτές ουσιαστικά...
επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αφού σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο πολιτικό κόμμα από Παπανδρεϊκούς εντός του Κινήματος. 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 
"Η απόφαση των συντρόφων μας, μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της τελευταίας περιόδου, να διακόψουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα πλήγμα για την Δημοκρατική Παράταξη. Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει την συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια. 
Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται. Και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως και των όποιων συμφωνιών ή διαφωνιών μπορούν να υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζουν οι σύντροφοι της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις. 
Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που θα είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και εμμονές του παρελθόντος και θα βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. 
Μια παράταξη που θα ενώνει τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και θα αποτελεί δύναμη ουσιαστικής Αλλαγής. Αλλαγής όλων όσων αποτέλεσαν τις αιτίες για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος. Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα προοδευτικό προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού, στη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα. 
Στόχος, όχι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος, με ισχυρούς θεσμούς δημοκρατίας που θα εμπεδώνουν καθημερινά το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας και κράτους δικαίου."

 - See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/515368/Default.aspx#sthash.ScXoM3Zf.dpuf

Σημείωση Ε Μ ΠΡΟ Σ : Ξέχασε επιμελώς τις δικές του ευθύνες γιατί επί προεδρίας και πρωθυπουργίας του ξεκίνησε η ραγδαία συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: