Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Προβάδισμα 1,1% για ΝΔ - Οριακά εντός Βουλής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα 1,1% για ΝΔ - Οριακά εντός Βουλής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ 

σε νέα δημοσκόπηση της Rass και μάλιστα καταγράφονται να μπαίνουν στη Βουλή οριακά ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,1%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε την ημέρα που ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και ...
δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη καταγράφει ποσοστό 3%.
Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 1,1%.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν:
Χρυσή Αυγή 8,1%
ΚΚΕ 4,7%
ΑΝΕΛ 4,1%
ΠΑΣΟΚ 4%
ΔΗΜΑΡ 3%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%.
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο θέμα της ΕΡΤ είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.
Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ. Τέλος, για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε λάιτ αντιμνημονιακά μονοπάτια, οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Στην αρχή- δε θα το κρύψω- παραξενεύτηκα με το προβάδισμα του κυβερνητικού κόμματος! Μου φάνηκε ολίγον περίεργο, το αυταρχικό- αντιδημοκρατικό λουκέτο στην ΕΡΤ, η μαζική απόλυση 2.600 εργαζομένων και η Διεθνής κατακραυγή που ακολούθησε, να εξαργυρώθηκαν από τη Ν.Δ. με δημοκοπική άνοδο! Στη συνέχεια όμως, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι oι δημοσκπικές εταιρείες έχουν κι αυτές...ψυχή (και συναισθήματα) και δημοσιεύτηκε από τον "Ελεύθερο Τύπο" (Εφημερίδα της ΝΔ), θεώρησα απόλυτα «αναμενόμενο» οι πολίτες να διέκριναν στην «τολμηρή» ενέργεια του κυρίου Σαμαρά, τη διάθεσή του να απολογηθεί για όλους εκείνους που ο ίδιος και ο περίγυρός του προσέλαβαν- με παχυλούς μισθούς- στην ΕΡΤ! Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και την «μετάνοια» την εκτιμά και την επιβραβεύει!



Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να μεθοδεύσει την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να εκκενώσουν τον χώρο του Ραδιομεγάρου από τους εργαζόμενους, αλλά και από τις χιλιάδες των αλληλέγγυων πολιτών. Το μεσημέρι της Παρασκευής βγήκε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών- σύμφωνα με την οποία "η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας". Η κυβέρνηση έχει ορθώς συμπεράνει, ότι το ενδεχόμενο οι απολυμένοι της ΕΡΤ να αποχωρήσουν «οικειοθελώς και φρονίμως», είναι μάλλον απίθανο! Αυτό που με προβληματίζει εντούτοις είναι η «ανακολουθία» που θα υπάρξει ανάμεσα στην μέχρι τώρα «δημοκρατική» συμπεριφορά της συγκυβέρνησης και στην επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων! Μήπως απλά να έστελναν εκεί τον κύριο Δένδια να τους καλοπιάσει;; Έχει εμπειρία από τέτοιες «ειρηνικές» αντιμετωπίσεις εκτάκτων αναγκών! Τέλος, να εκφράσω τη βαθειά μου «εκτίμηση» στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία –κάθε φορά που οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι βολικές για αυτήν- τις σέβεται!