Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ζητείται υπουργός «καμικάζι» για 14.000 απολύσεις - μετακινήσεις που θα φέρουν 8,1 δισ. στον... Στουρνάρα

Ζητείται υπουργός «καμικάζι» για 14.000 απολύσεις - μετακινήσεις που θα φέρουν 8,1 δισ. στον... ΣτουρνάραΣτα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση έχουν σχεδόν καταλήξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τη θέση του αντιπροέδρου να φιγουράρει στις λίστες του ανασχηματισμού αλλά και ποιoς θα αναλάβει το καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο έμεινε...
«ορφανό» μετά την αποχώρηση του Αντώνη Μανιτάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης «γαλάζιο» στέλεχος, με τα ονόματα του Μάκη Βορίδη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη να ακούγονται «δυνατά» τις τελευταίες ώρες.

Ο νέος υπουργός - καμικάζι θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουλίου να προχωρήσει στη μετακίνηση 12.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν πραγματοποιηθεί 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εάν αφαιρέσουμε τις 2.000 των υπαλλήλων της ΕΡΤ, αναζητούνται άλλες 2.000 ακόμα

Γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ και θα λύσει τα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος θα πρέπει να παρουσιάσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο κλιμάκιο της Τρόικας η οποία θα ξεκινήσει την αξιολόγηση μέσα στον Ιούλιο.

Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαμηνύουν στην Αθήνα ότι η ομαλή συνέχιση του προγράμματος προϋποθέτει τόσο τη θετική αξιολόγηση από την Τρόικα όσο και την τήρηση των προαπαιτούμενων.

Πάντως ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους εταίρους ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: