Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το ξεκατίνιασμα του αιώνα μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Μαρκογιαννάκη - Όλοι οι διάλογοι!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Xρήστος Μαρκογιαννάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξαν την αυλαία της Προανακριτικής με έναν ομηρικό καυγά 

που περιελάμβανε εκφράσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς σκληρές. 
Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να καταθέσει ξανά ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τον κύριο Μαρκογιαννάκη για υπόθαλψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής αντέδρασε και για την επιμονή της... βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επί 5 μήνες να τον αποκαλεί με το όνομα του και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα του. 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον κ. Μαρκογιαννάκη «εισαγγελέα της Χούντας» με τον πρόεδρο της Προανακριτικής να την αποκαλεί «γόνο»: 
Αναλυτικά οι διάλογοι: 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, θα αποκαλέσετε τον Πρόεδρο με την θεσμική του ιδιότητα για να… 
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: … 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα! Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει! Και ακόμα θα την ανεχόμαστε να μας σουβλίζει; Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: … 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έξι μήνες! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: … 
ΡΗΓΑΣ: Τιμή μου! Είναι τιμή μου απέναντι σε εσάς και σε αυτή την αθλιότητα που εκφράζετε. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: … 
ΔΡΙΤΣΑΣ: Έχω ζητήσει κι εγώ το λόγο και δεν τέλειωσε η κ. Κωνσταντοπούλου! ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μα, δεν τελειώνει! Θα μας λέει εδώ πέρα ιστορίες μέχρι αύριο το πρωί! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς συμπεριφέρεστε έτσι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Διακόπτετε μέλος της Επιτροπής! 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Πάντως όχι εκεί που βρισκόσουν εσύ σαράντα χρόνια που ζεις τώρα! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είπατε; 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι εκεί που βρισκόσασταν εσείς στη ζωή σας, που είναι μέχρι τώρα σαράντα χρόνια. Εγώ κάπου σε ένα χωριό… 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η ζωή μου σαράντα χρόνια… 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Σαράντα δύο, πόσα; 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …αλλά μάλλον θέλετε να πείτε ότι πριν σαράντα ένα χρόνια εσείς διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας. Εγώ είμαι ευτυχώς πολύ μικρότερη. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν διορίστηκα, πέτυχα στο διαγωνισμό, είναι τιμή μου, είχα άριστες εκθέσεις και… 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλω να ολοκληρώσω αυτό το οποίο έλεγα. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τη Δευτέρα στις 18.00 έχουμε συνεδρίαση για να συζητήσουμε για το πόρισμα. Λύεται η συνεδρίαση. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση; Ποιος αποφάσισε για τη διακοπή της συνεδρίασης; Ποιος αποφάσισε, κύριε συνταγματάρχα; 
ΔΡΙΤΣΑΣ: Αποφασίζομεν και διακόπτομεν! Θα πάρετε και τα παράσημα…
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε συνταγματάρχα, ποιος το αποφάσισε; Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε! Επαναφέρατε και τη χούντα και τους τραμπουκισμούς! 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θέλει κάποιος άλλος συνάδελφος το λόγο; Κανείς! Και η κόντρα... συνεχίστηκε: 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, δεν δίνω σε κανέναν άλλο το λόγο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, μην εκτίθεστε τόσο. ΡΗΓΑΣ: Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους συναδέλφους. Δεν μπορείτε να διακόπτετε συνέχεια. Σας παρακαλώ! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μην εκτίθεστε τόσο, κύριε Μαρκογιαννάκη, στην προστασία του κ. Βενιζέλου. Μην εκτίθεστε! Κάντε τη διαδικασία όπως θα έπρεπε. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Βλέπω ότι στοιχίζεστε απολύτως με την ΑΥΓΗ σήμερα. Προπομπός των όσων γίνονται σήμερα είναι η τελευταία σελίδα της ΑΥΓΗΣ.
 ΡΗΓΑΣ: Τα προαναγγέλλουν, κύριε Πρόεδρε. Τα προαναγγέλλουν. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Άμα τη διαβάσει κάποιος, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε καμία κουβέντα. 
ΡΗΓΑΣ: Κομματικά παιχνίδια κάνουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει θέμα. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ευτύχημα ότι διαβάζετε κάτι -και απ’ ό,τι καταλάβαμε είναι η ΑΥΓΗ- γιατί δεν διαβάσατε ούτε το υπόμνημα «Παπακωνσταντίνου» ούτε το αίτημά μας. Αρκεί που διαβάζετε την ΑΥΓΗ!Ζητώ το λόγο. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έχω σημαντικότερα πράγματα να διαβάσω από αυτά που γράφετε εσείς, κυρία συνάδελφε. Διότι όσα έχετε γράψει και όσα έχετε πει, σας πληροφορώ, ότι είναι σαβούρα των εργασιών! 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι βέβαιο ότι έχετε σημαντικότερα πράγματα α κάνετε. Βασικότερο, δε, όλων είναι αυτό το θεάρεστο έργο της υπόθαλψης το οποίο επιτελείτε. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. 
ΔΡΙΤΣΑΣ: Μεγαλείο Προέδρου! Μπράβο, κύριε Μαρκογιαννάκη! 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Για όσα η κυρία συνάδελφος έχει πει, είναι η σαβούρα της Επιτροπής. Τι σοβαρό και ουσιαστικό αποκάλυψε με τις ενέργειές της; Τίποτα απολύτως! 
ΔΡΙΤΣΑΣ: Ελάτε τώρα! Τίποτα απολύτως!
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Απλά να γεμίσουμε ένα σπίτι χαρτιά. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είσαστε τόσο εξευτελισμένος από την ίδια σας την παρουσία, που δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα για σας. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, είναι άνευ σημασίας το τι λέει η κυρία. Είναι άνευ σημασίας. Είναι γνωστή στα δικαστήρια, στους ιατροδικαστές, παντού! Όλοι οικτίρουν τα μέλη της Επιτροπής για το τι τραβάνε εδώ και έξι μήνες. Τι να κάνουμε; 
ΡΗΓΑΣ: Ευτυχώς τελειώνουμε, κύριε Μαρκογιαννάκη, αυτό το μήνα.
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαι βέβαιη ότι το 1972, κύριε Μαρκογιαννάκη, είχατε συνηθίσει αλλιώς. Και είναι σαφές ότι σας ενοχλεί πάρα πολύ η διαδικασία στα πλαίσια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει, όμως, να αποφασίσετε ότι δεν είμαστε πια στο 1972. Αναλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε Δημοκρατία. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η βιοπάλη της ζωής με έκανε να παλεύω για να ζήσω από την ώρα που γεννήθηκα μέχρι σήμερα. Δεν ήμουν γόνος. Τι να κάνουμε! - See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/515264/Default.aspx#sthash.RZ7WGkd6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: