Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Με νίκη Σαμαρά τελείωσε το θρίλερ της ΕΡΤ

Τι λένε στο Μαξίμου για τη χθεσινή σύσκεψη - Εκτεθειμένοι οι εταίροι

Κλεισμένοι στο Μαξίμου για πολλές ώρες ήταν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί και παρά την αναταραχή και το αδιέξοδο που προκάλεσαν οι κυβερνητικοί εταίροι τελικά ... κατέβασαν τους τόνους και τις πολιτικές κορώνες τις οποίες για πολλές ημέρες ακούγαμε πριν περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συμφώνησαν σε όλα με τον πρωθυπουργό.

Η κίνηση ματ του Αντώνη Σαμαρά, να καταθέσει την πρόταση με τα εννιά σημεία... στα οποία φυσικά γίνεται και λόγος για τον πολυπόθητο ανασχηματισμό, συζήτηση και παζάρι δηλαδή για τις κυβερνητικές θέσεις, ωστόσο μετά το συνέδριο της Ν.Δ., όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι υπέρ του, αλλά κατάφερε να εκθέσει τους κυβερνητικούς εταίρους.

Η συζήτηση για την ΕΡΤ άρχισε αλλά δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη το απόγευμα και τότε θα γνωρίζουμε αν πραγματικά εξέλιπε το ενδεχόμενο διάλυσης της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στις δηλώσεις τους οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κατέστησαν σαφές ότι πριν υπάρξει η οριστική συμφωνία σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.
Επιχειρήθηκε και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί το ... σωστό αμπαλάζ της συμφωνίας προκειμένου να φανεί όσο το δυνατόν μικρότερη η υποχώρησή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα διακυβέρνησης της χώρας. Από τον ανασχηματισμού που έτσι κι αλλιώς θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αλλά κυρίως του τρόπου λήψης των αποφάσεων εντός της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Πρόταση για να αποφύγει η χώρα τις εκλογές έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και κατέθεσε την πρότασή του σε εννέα σημεία για την ΕΡΤ, τον ανασχηματισμό και τη νέα προγραμματική συμφωνία.

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε:

Διοικούσα επιτροπή για το νέο κρατικό κανάλι η οποία θα είναι υπεύθυνη και για τις προσλήψεις προσωπικού
Εναρξη προσωρινού προγράμματος στο κανάλι το συντομότερο δυνατό
Οσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απολυθούν θα μπορούν να απορροφηθούν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ με μόρια
Σύμβουλος από το BBC θα αναλάβει το νέο κανάλι
Θα οριστεί αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ο Σίμος Κεδίκογλου υπεύθυνος για αυτόν τον τομέα
Θα γίνει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης
Θα δημιουργηθεί συντονιστικό για την καλύτερη λειτουργία, συνεννόηση μεταξύ των τριών
Θα αναβαπτιστούν οι σχέσεις των τριών εταίρων «ώστε η χώρα να μην παραδοθεί στο λαϊκισμό, να μην πληγεί ο τουρισμός και να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ» είπε ο Αντώνης Σαμαράς
Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά στις 28 Ιουνίου