Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο Κουβέλης σέρνει τη χώρα σε εκλογές για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ

Με προκλητικές δηλώσεις έφερε ναυάγιο στην σύσκεψη και διάσπαση στην συγκυβέρνηση

Το ίδιο δράμα που ζήσαμε πριν από ένα χρόνο και που οι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης, δεσμεύτηκαν να μην ξαναζήσει η χώρα, επαναλήφθηκε και χθες το βράδυ και μέχρι αυτές τις ώρες το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό.

Η απρόβλεπτη και αδικαιολόγητη, όπως προέκυψε απόφαση του Φώτη Κουβέλη να διακόψει τη σύσκεψη και να δηλώσει ότι αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση, μέσα από μισόλογα και από δικαιολογίες που ξάφνιασαν ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του, έφεραν την χώρα ένα βήμα πριν από τις εκλογές...

Αίσθηση προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη σε Έλληνες και ξένους πολιτικούς αξιωματούχους, ο οποίος μάλιστα εστίασε το πρόβλημα στην συνεννόηση της κυβέρνησης τα ... μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, την κρατική ορχήστρα που ήταν εκτός των διαπραγματεύσεων...

Η ιστορία θα καταγράψει τα πάντα και κάποιες σελίδες της θα φιλοξενούν και ονόματα με μαύρα γράμματα. Στα μαύρα κατάστιχα θα υπάρχουν τα ονόματα πολιτικών που δεν έριξαν καμία κυβέρνηση όταν ήρθαν τα μνημόνια, όταν οι αυτοκτονίες των Ελλήνων έφτασαν σε αριθμό τις 3.000, όταν εκατομμύρια άνεργοι βρέθηκαν στους δρόμους, όταν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, παρά μόνο ... σήκωσαν ανάστημα, βάζοντας σε επικίνδυνα μονοπάτια τη χώρα και τους πολίτες, όταν αποφασίστηκε να κλείσει η ΕΡΤ που όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν πώς λειτουργούσε το συγκεκριμένο «μαγαζί», κλαίγοντας μάλιστα με μαύρο δάκρυ για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Καμία απόλυση δεν πρέπει να είναι ανεκτή ούτε στον δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ο λόγος και το ζήτημα που επικαλέστηκε ο κ. Κουβέλης προκειμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να προκαλέσει σοβαρά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, δεν ήταν καν τυπικό.


Στ.Νοβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: