Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πληθαίνουν οι εσωκομματικές φωνές κατά της Μέρκελ για Ελλάδα!

Στο εσωτερικό του κόμματος της Καγκελαρίου Merkel CDU πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αλλαγή πολιτικής και άμεσο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Τελευταίος αμφισβητίας της ακολουθούμενης πολιτικής είναι ο Kurt Lauk, Πρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου του CDU, ο οποίος παρενέβη χθες το βράδυ με άρθρο του στην Handelsblatt ζητώντας άρση της πολιτικής λιτότητας.
Ο  Lauk θεωρεί ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σχεδόν αναπόφευκτο, έστω και αν θα είχε την οδυνηρή συνέπεια απώλειας χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων.
Παρόλα αυτά θεωρεί ότι η παράταση, επέκταση ή η συγκάλυψη του κινδύνου ευθύνης δεν μπορεί να αποτελέσει περαιτέρω λύση...

Ο Lauk εξάγει και γενικότερα συμπεράσματα από την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. 
Θεωρεί ότι μονομερή μείγματα λιτότητας δεν οδηγούν στον στόχο
Οι μεν δεν επιθυμούν να περικόπτουν μέχρι σημείου εξαθλίωσης, οι δε δεν θέλουν να πληρώνουν μονίμως τις επιταγές.
Επιπλέον, το στέλεχος του CDU καυτηριάζει την αναξιοπιστία των εξαγγελιών και της ακολουθούμενης πολιτικής εν γένει και χαρακτηρίζει «φάρσα» την επικείμενη έκθεση της τρόικας. 
Πιστεύει τέλος, πως είναι ωραιολογίες όσα λέγονται αυτή την εποχή για το ελληνικό ζήτημα και ότι 
θα πρέπει να αντικατασταθούν από ρεαλισμό και ειλικρίνεια, ώστε να δοθεί το σήμα σοβαρής αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά και να αρθεί η κατάσταση αβεβαιότητας για τον ελληνικό λαό.

02.11.2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: