Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κομματάκια τα Κόμματα μετά... τα Μέτρα!

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι ελιγμοί και των τριών κυβερνητικών εταίρων. 

Οι αντιδράσεις από την χθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι σε πολιτικό επίπεδο ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, την ώρα μάλιστα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεδρίαζαν για να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στα μέτρα, ήταν έντονες και έγιναν η αφορμή για να καταγραφούν νέες διαφωνίες.
Πολλοί πλέον παραδέχονται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των τριών κομμάτων δύσκολα θα περπατήσει μετά την ψήφιση των μέτρων και κάποιοι ακόμη πιο απαισιόδοξοι υπογραμμίζουν ότι το παρών πολιτικό σχήμα δύσκολα θα φτάσει μέχρι τα μέτρα…!

Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνησή του... βρίσκεται στο γύψο, ωστόσο όπως έχει πει και στο παρελθόν είναι αποφασισμένος να φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή και «ας με ρίξουν»!


Όλα αυτά καταλήγουν στα σενάρια που ακούγονται τελευταία για τη δημιουργία νέου κόμματος με πυρήνα την δεξιά και την συμμετοχή κι άλλων
(κυρίως μνημονιακών) πολιτικών δυνάμεων.


Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση, αυτό που θα προκύψει ή ζητηθεί να προκύψει ίσως ακόμη και από το Μαξίμου, είναι η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα την αποτελούν βουλευτές, από κάθε κόμμα και παράταξη, που ψήφισε τα μέτρα. 
Θα είναι η Κ.Ο. των κυβερνητικών βουλευτών καθώς θα συμμετέχουν ως ενιαία δύναμη στην στήριξη της κυβέρνησης…
Στέλλα Νοβάκη 
apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια: