Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στη Δικαιοσύνη το βίντεο με τις απειλές Ηλ. Κασιδιάρη κατά αστυνομικών

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου κατατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και δείχνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους επικεφαλής αξιωματικούς της Αστυνομίας.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν απέναντι από την αντιρατσιστική συγκέντρωση, που διοργανώθηκε κατά της παρουσίας τους στη Χερσόνησο της Κρήτης...



Ο Ηλίας Κασιδιάρης ακούγεται στο βίντεο του cretalive.gr να λέει «Θα τους γα… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ»! 

Στη συνέχεια απειλεί τους αστυνομικούς με μήνυση «Για παράβαση καθήκοντος» και λέει χαρακτηριστικά: «Εσείς κάθεστε και τον π… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;».




Σε ξενοδοχείο της περιοχής είχε προγραμματιστεί εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές της, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε, μαζί με ένα ακόμη μέλος του κόμματος, να σηκώσει τη σημαία της χούντας, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.


Στο θέμα επανήλθε τη Δευτέρα η
Χρυσή Αυγή με νέα ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς και προκλητικούς τόνους:

«Να πάψουν επιτέλους τα μέσα ενημέρωσης να παραποιούν τα λεγόμενά μας. Να πάψουν άμεσα και οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, που υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 30 άπλυτους που καταστρέφουν τις περιουσίες του κόσμου. Αυτό είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης που ανέχεται την παρανομία, με στόχο να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό με μία δήθεν διαμάχη των άκρων, η οποία δεν υφίσταται. Η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη πολιτικής ευθύνης, η μόνη ικανή να επαναφέρει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα.»


O βουλευτής του κόμματος Η.Κασιδιάρης επέκρινε την αστυνομία ότι επέτρεψε παράνομη αντισυγκέντρωση. «Ειπώθηκαν και κάποιες φράσεις που απαγορεύονται από το savoir vivre, επιτρέπονται όμως σε στιγμές ανάλογης έντασης, όταν μάλιστα πέφτεις θύμα μίας κατάφωρης παρανομίας», εξηγεί.


Σχολιάζοντας το θέμα, το
ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οι απειλές του βουλευτή δεν στρέφονται μόνο κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έκανε απλά τη δουλειά της προσπαθώντας να αποφύγει τα προσχεδιασμένα επεισόδια της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά και εναντίον της νομιμότητας και της ίδιας Δημοκρατίας.

«Είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας και την Δικαιοσύνης να αντιδράσει και να πράξει όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για την προστασία του πολιτεύματος και της κοινωνίας από τις έκνομες και μολυσματικές δραστηριότητες φασιστικών οργανώσεων και κομμάτων.»


Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του
ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας ανέφερε ότι (τα μέλη της Χρυσής Αυγής) «Θαυμάζουν τη Χούντα και το φασίστα Μεταξά των βασανιστηρίων, των φυλακών και της διαφθοράς, που ήταν πιστά ανδρείκελα της ελληνικής πλουτοκρατίας και συνεργάτες των Αμερικανών και των Άγγλων. Τόσο αντισυστημικοί και καθαροί είναι!»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: