Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Μίλα να σωθείς», λένε στον Άκη!

Τόσο το πάρτι – μίζα των υποβρυχίων που αποκαλύφθηκε και οδήγησε στο κελί του Κορυδαλλού προφυλακισμένο τον άλλοτε υπαρχηγό του ΠαΣοΚ, όσο και άλλα (κάποιοι μιλάνε για ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς) στα οποία πολιτικοί έβαλαν για τα καλά το χέρι στο μέλι, δείχνουν ότι κάτι κινείται, τουλάχιστον σε επίπεδο Δικαιοσύνης.
Η κοινωνία, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί ψιθυρίζουν ονόματα μεγαλοσχημόνων, οι περισσότεροι των οποίων έχουν αποσυρθεί και κάποιοι ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς πριν την πολιτική τους ενασχόληση να έχουν δουλέψει ούτε ώρα!
Πώς άραγε γίνεται αυτό;
Πώς ο άνθρωπος του καθημερινού μόχθου, ακόμη και ο πλέον αδρά αμειβόμενος, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και να δημιουργήσει ισχυρό κομπόδεμα και κάποιοι πολιτικοί με μηδενικά ένσημα το μπορούν;
Ήδη ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στην ίδια πτέρυγα των φυλακών με τον χουντικό Ντερτιλή και τους προφυλακισμένους των πυρήνων της φωτιάς.
Κι είναι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει.
Αφ’ ενός για να σώσει ότι σώζεται από την προσωπική του ιστορία και αφ’ ετέρου για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του ελεεινού κυκλώματος της πολιτικής διαφθοράς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την προφυλάκιση του ιδίου και κάποιων στενών συνεργατών του, δεν θα αργήσει η ώρα που οι κυρώσεις θα αγγίξουν και στενά πρόσωπα της οικογένειάς του που ήδη έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.
Οι ίδιες πληροφορίες, που προέρχονται από τον στενό πολιτικό του κύκλο, αναφέρουν ότι -ο παρά μια φούχτα ψήφους πρωθυπουργός της Ελλάδας- δέχεται εισηγήσεις για να ανοίξει το στόμα του και να «δώσει» στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει.
Αν συμβεί αυτό, ισχυρίζονται, θα ελαφρύνει τη θέση του, αλλά και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της υστεροφημίας του, αφού η Δικαιοσύνη μπορεί να του εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση.
Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και φυσικά κάποιοι το απεύχονται.
Προφανώς είναι όσοι επί χρόνια κάλυπταν διάφορα «ζητήματα», παρά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας.
Προφανώς είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν να δοθούν στοιχεία που θα «τυλίξουν» σε μια κόλλα χαρτί τους λερωμένους από μέλι πολιτικούς…
Φυσικά, αυτοί έχουν –ακόμη- μεγάλη ισχύ.
Για πόσο, όμως, ακόμη;
Κι ιδού τι λέει, μεταξύ άλλων, κι ο Νίκος Χατζηνικολάου (εκ των πρώτων που αποκάλυψαν τη δυσωδία των…υποβρυχίων) στον eniko του:
«Οι πολιτικές δυνάμεις και οι ηγεσίες τους ας είναι βέβαιες ότι θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσουν. Θέλουν πραγματικά την αυτοκάθαρση τους από τους επαγγελματίες κλέφτες και μιζαδόρους που ακόμη "φιλοξενούν" στις τάξεις τους;
´Η θα συνεχίσουν να τους καλύπτουν; Ιδού το ερώτημα!
Θα τολμήσουν να πουν... «Άκη δώσε τους υπόλοιπους επίορκους πολιτικούς και τα κλεμμένα και...σώσε μερικά χρόνια ελευθερίας στας δυσμάς του βίου σου» ή θα φοβηθούν τους ισχυρούς μετασεισμούς στο εσωτερικό τους;
Ας το σκεφτούν όσο ακόμη έχουν καιρό!Κυριακή-6 Μαΐου-κοντή γιορτή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: