Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ζητάνε δεσμεύσεις και απο τα υπόλοιπα κόμματα! Τι είπε ο Γιούνκερ...

Την πεποίθησή του πως το Eurogroup θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι υπουργοί της Ευρωζώνης «διαπιστώνουν ανάγκη ενισχυμένης επιτήρησης» για την Αθήνα αλλά και ότι θα διασφαλιστεί πως προτεραιότητα θα έχει η αποπληρωμή του χρέους.
Η τρόικα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανέφερε επίσης ο Γιούνκερ, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
"Η Eλλαδα έχει εκπληρώσει όλες τις προπαρακευαστικές ενέργειες. Εστάλησαν οι επιστολές των δύο αρχηγών και η Βουλή ψήφισε το οικονομικό πρόγραμμα και νομοθετήσαμε όλες τις διατάξεις για την αγορά εργασίας.Σχετικά με τα 325 εκ. ευρώ έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές αποφάσεις"  δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος με...
την λήξη της τηλεδιάσκεψης.
Στην συζητηση με τους ομολόγους ετέθη και το η εφαρμογή του νέου μνημονίου από την επόμενη Βουλή. Επίσης ετέθη το ζήτημα της στάσης των άλλων κομμάτων.
"Τους εξήγησα οτι κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιομορφίες του και είναι λογικό οι ευρωπαίοι εταίροι να θλελουν μια χώρα αξιόπιτη με συνεχεια και συνέπεια. Τους εξήγησα οτι τα δύο μεγάλα κόμματα αποτελούν παράγοντες υλοποίησης των δεσμεύσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: