Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Για "φαρσοκωμωδία" στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel

Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος, στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, αναφέρονται σήμερα τα διεθνή Μέσα Ενημερώσης.
BBC: "Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση καλεί τον Παπανδρέου να παραιτηθεί θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενόψει της αποψινής ψήφου εμπιστοσύνης".
CNN: "Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να υπαναχωρεί όσον αφορά το δημοψήφισμα". To CNN παραλληλίζει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας με αυτές της Αργεντινής τιτλοφορώντας το θέμα του "Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής". Στο τέλος του άθρου του σχολιάζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι υπάρχει ελικόπτερο για να τον σώσει από τους αγανακτισμένους διαδηλωτές, όπως διέφυγε και ο πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Ντε Λα Ρου τον Δεκέμβριο του 2001.


"Ο Παπανδρέου ακυρώνει το δημοψήφισμα" είναι ο τίτλος του γερμανικού Spiegel, ο οποίος εξηγεί ότι ο πρωθυπουργός τώρα παίρνει πίσω το δημοψήφισμα που ο ίδιος ζήτησε.


"O Έλληνας πρωθυπουργός απορρίπτει το δημοψήφισμα" γράφουν οι Financial Times για να συνεχίσουν ότι ο Παπανδρέου κάνει στροφή για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.


Η ιταλική Corriere della Sera εξηγεί πως ο Παπανδρέου δεν είναι ανοιχτός σε μεταβατική κυβέρνηση ενώ κάνει λόγο και για τα όσα είπε στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στα οποία είναι και το ότι χρειάζονται σκληρά μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για να υπάρξει μέλλον.


Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος αναφέρεται και η γαλλική LeMonde, γεγονός που χαρακτηρίζει "Πράξη συνειδητοποίησης". Σε άλλο άρθρο τονίζεται ότι "Η Ελλάδα μονοπωλεί τις ανησυχίες των G20".


Με πρωτοσέλιδο σε κόκκινο φόντο και με την ελληνική σημαία στο επίκεντρο "βγαίνει" σήμερα η γαλλική Liberation. "Μια ημέρα τρέλας για τη G20" γράφει η εφημερίδα ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση την Ελλάδα ως "το απόλυτο πολιτικό χάος". 


Με τίτλο "Λευκή σημαία από την Αθήνα" το βασικό άρθρο του γερμανικού Spiegel αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να ματαιώσει το δημοψηφίσμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό συνέβη "κατόπιν πιέσεων των Ευρωπαίων ηγετών για μία ακόμα φορά". Και χαρακτηρίζει "Φαρσοκωμωδία" την πολιτική επικαιρότητα,.


"Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως πλέον δεν διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική" αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσποιούμενη αυτοπεποίθηση του Έλληνα πρωθυπουργού.


"Στη θέση του παραμένει ο πρωθυπουργός, παρά τις φήμες για παραίτησή του εντός της ημέρας" αναφέρεται σε άρθρο που φιλοξενείται στους New York Times, με τίτλο: "Το δημοψήφισμα ακυρώνεται".


Frankfurter Allgemeine: "Δεν προχωρεί σε δημοψήφισμα η Ελλάδα - Ο Γιώργος Παπανδρέου εκδήλωσε την προθυμία του να παραιτηθεί - για νέα ψυχολογική κατάσταση κάνει λόγο η Μέρκελ".


Περίπλοκο το μέλλον της ευρωζώνης σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρει η μοίρα της ευρωζώνης περιπλέκεται, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου, με απελπισμένες κινήσεις, προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η εφημερίδα τονίζει ότι "επαναστάτησαν οι υπουργοί του Παπανδρέου" και προσθέτει ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα χθες, και τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.


Πηγή: www.athina984.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: