Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πέφτει η κυβέρνηση;

Με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Κάννες και το τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί προς τη χώρα μας, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εντός της ημέρας θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του προέδρου της, πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό από ...
αρμόδιες πηγές.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου (12.00)

Οι εξελίξεις απ’ τις Κάννες έχουν προκαλέσει έντονες εσωτερικές διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τα τηλέφωνα των βουλευτών έχουν πάρει «φωτιά» ενώ γίνονται παραινέσεις σε υπουργούς να αναλάβουν δράσεις.

Ήδη η κλωστή απ’ την οποία κρέμεται η κυβέρνηση είναι πολύ λεπτή με το δεδομένο των 151 πλέον βουλευτών(μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Ε. Καϊλή) αλλά και τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών.

Από το πρωί οι δηλώσεις των βουλευτών είναι καταιγιστικές:

Φ. Γεννηματά: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Eπιστροφή στη δραχμή δεν επιτρέπεται

Βάσω Παπανδρέου: Να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Εύα Καϊλή

Ε.Παναρίτη: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου

Δ. Λιντζέρης: Ο κ. Παπανδρέου αποτελεί πια παρελθόν

Καρατζαφέρης: Σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να φύγει αξιοπρεπώς


Νωρίτερα ο υπ.Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάριζε απ’ το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καταστροφικά τα διλήμματα για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Το πόσο δύσκολη πλέον είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φανερώνει και η δήλωση του κ.Παπανδρέου απ’ τις Κάννες ότι «η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον το επιτρέψει η δημοκρατική διαδικασία»!

Η πλειοψηφία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει όμως υπάρχει ένα κομμάτι που θέλει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς τον ίδιο και αργότερα εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι το απόγευμα υπήρχε η σκέψη στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να στηθούν δύο κάλπες ώστε να αποτραπεί το δημοψήφισμα και να υπάρξει βαλβίδα αποσυμπίεσης στο εσωτερικό του κόμματος. Η πρώτη για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η δεύτερη στην Κ.Ο. προκειμένου να αποφασίσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για το εάν θέλουν το δημοψήφισμα.

Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: