Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Στο ερεβώδες Ερζερούμ …

Στο ερεβώδες Ερζερούμ …Βαδίζοντας στο ομιχλώδες τοπίο της επικαιρότητας δεν θα παρασυρθώ με τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματών, στο Ερζερούμ.
Άλλωστε -ανέκαθεν- η λογική μου εδράζεται στο επίπεδο «Όχι του τι  λέγεται  δημόσια, αλλά του ΤΙ ΔΕΝ λέγεται».
Είναι βέβαιο πως ο Πρωθυπουργός εσύρθη στη συνάντηση αυτή , κατ` επιταγή  πολιτικών και επιχειρηματικών ξένων παραγόντων.
Σκοπός τους ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ έχουν  βελτιωθεί.
Στο αφανές υπόγειο υπάρχει βλέπετε το Κυπριακό και η λύση του,  υπό συνθήκες πολύ χειρότερες απ` αυτές του σχεδίου ...
ΑΝΑΝ.
Εκεί στο βαθύ σκότος υπάρχουν  και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ),  τις οποίες όμως ο κ. Παπανδρέου δεν  τις ακουμπά  αν και οι διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες στην Ανατολική Μεσόγειο με την σημερινή αντιπαλότητα μεταξύ Τουρκίας- Ισραήλ , θα επέβαλαν «δια ροπάλου»  σε οποιαδήποτε ελληνική -ανεξάρτητη- κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίτευξη συμφωνίας με τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου , ξεκινώντας από την Κύπρο .
Γιατί πριν από τις ΑΟΖ βλέπετε , στέκει έτοιμο για παράδοση το «πακέτο» της συνεκμετάλλευσης των  κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο.
Ένα «πακέτο» που προκρίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και περιέχει την ….εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων , ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές. Είναι ενδεικτική άλλωστε η δήλωση του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.
Ακόμη πιο βαθιά χρονικά στο ερεβώδες επίπεδο του υπογείου υπάρχει η Θράκη. Μη ξεχνάμε ότι ο  Νταβούτογλου διακηρύσσει σαφέστατα στο βιβλίο του ότι στη Θράκη θα κάνουν ό,τι έκαναν και στην Κύπρο.
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο  Ερζερούμ το μόνο που δεν υπηρέτησε ήταν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού , αλλά και το  κτίσιμο  για ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον συνεργασίας στην περιοχή μας.
politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: