Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Το "Μνημόνιο" και το "Μνημόσυνο" !

Μέχρι το περασμένο Σάββατο τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και οι φιλιππινέζες παρουσιάστριες-δημοσιογράφοι, είχαν στήσει τρελλό πανηγύρι για την δήθεν μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως του μνημονίου, να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο. 
Οι γνωστοί διάκονοι της Μητροπόλεως της ΙΠΠΟ(ΥΠΟ)ΚΡΑΤΟΥΣ ανέπεμπαν δεήσεις υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του πρωθυπουργού Papandreou του ΙΙΙ και των υπουργών του μνημονίου. 
Παρουσίασαν μάλιστα και συνεντεύξεις υπαλλήλων του ΔΝΤ, στις οποίες επαινούσαν την κυβέρνηση του μνημονίου για την τήρηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους μνημονιούχους αφεντάδες της. 
Έτσι μέσα σε κλίμα ψευδαίσθησης και γενικευμένης ευωχίας, την οποία εκτρέφει ο αργυρώνητος λιβανωτός των Μ.Μ.Ε., οι ένοικοι της Ιπποκράτους συνέχαιραν εαυτούς και αλλήλους. 
Μάλιστα μετά την αυτοαποθέωση, επιλεγμένα κυβερνητικά στελέχη, παρήλασαν στα τηλεπαράθυρα των MEGAφώνων της αγοραίας ενημέρωσης, επιχαίροντες για το...
«κατόρθωμά» τους και έχοντας αναπεπαυμένη την απολύτως ελαστική συνείδησή τους, επέστρεψαν στην ρουτίνα των διακοπών και των μπάνιων της εξουσίας.
Όμως σπάζω το κεφάλι μου από χθές το βράδυ και σήμερα Τρίτη, να κατανοήσω τι μεσολάβησε κατά το διαρρεύσαν διήμερο και τα MEGA-φερέφωνα του Υποκράτους της Ιπποκράτους, άρχισαν να εκπέμπουν δειλά-δειλά σήματα κινδύνου για την Ελληνική οικονομία. 
Άκουσα κάτι μισόλογα για υστέρηση εσόδων, αύξηση εξόδων, για νέα μέτρα και τις λοιπές γνωστές κινδυνολογίες του τελευταίου δεκαμήνου.
Επειδή οι γνώσεις μου για την οικονομία περιορίζονται στα απολύτως στοιχειώδη, δεν μπορώ να ελέγξω ἤ να κρίνω τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, την κυβέρνηση του μνημονίου αλλά και κατά μείζονα λόγο, ούτε τους πανεπιστήμονες οικονομικούς συντάκτες-αναλυτές-δημοσιογράφους των τηλεοπτικών MEGAφώνων 
Όμως είμαι πεπεισμένος ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. 
Δυοίν θάτερον : ἤ μέχρι το περασμένο Σάββατο η οικονομία μας ήταν σε μαύρα χάλια και μας αποκοίμιζαν με ψέμματα πως δήθεν όλα ήταν μία χαρά, ἤ η οικονομία μας δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση και λένε ψέμματα ότι δήθεν χανόμαστε, προκειμένου να φέρουν σε πέρας με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, την εργολαβία που ανέλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο, για την εκποίηση-ξεπούλημα της πατρίδας μας και του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της. 
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του μνημονίου και οι κατά περίσταση οικονομολόγοι, σεισμολόγοι, εγκληματολόγοι πολιτειολόγοι, κοινωνιολόγοι και δεν συμμαζεύεται, μίσθαρνοι κολαούζοι της δημοσιογραφίας, ψεύδονται καθημερινώς, χωρίς αιδώ, ενοχές και με προκλητικό τρόπο.
Εύχομαι και ελπίζω ότι ψαλμωδοί της κυβέρνησης του μνημονίου με τις εκπορνευμένες και ανάπηρες συνειδήσεις τους, θα δώσουν σύντομα την χαρά σε όλους τους Έλληνες, να ψάλλουν εν χορώ στην ταφή του μνημονίου αλλά και στο μνημόσυνο της προ πολλού απωλεσθείσης αξιοπρέπειας και εντιμότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: