Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Εντολή του πρωθυπουργού:«Θα εμβολιασθούν άπαντες»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα.
Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.
Ανέφερε ότι θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο και τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όταν υπάρξει τυπικά έγκριση από την Ευρώπη.
Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.
Ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε στον πρωθυπουργό και στα μέλη της Επιτροπής το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρόβλημα, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα.
Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει επιστημονική αβεβαιότητα, σύμφωνα δε με το ακραίο σενάριο μπορεί να νοσήσει παγκοσμίως το 30% ή το 40% του πληθυσμού.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και σημείωσε πως δεν συντρέχει σε καμία περίπτωση λόγος πανικού ή ανησυχίας. «Δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας», ανέφερε και στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο κ.Αβραμόπουλος επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποκρύψει στοιχεία. «Η καλλιέργεια πανικού κι η ανεύθυνη πολιτικολογία που παρατηρήθηκε πριν από λίγο καιρό γύρω από τη νέα γρίπη, υπονομεύουν την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και την παραγωγική διαδικασία του τόπου», συνέχισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: