Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα


Την παράδοση του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, «για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Δεκτό το αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών Καραβέλα στην Ελβετία


Δεκτό έγινε από την εισαγγελία της Βέρνης το αίτημα του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού για το άνοιγμα των λογαριασμών του καταζητούμενου πρώην γενικού οικονομικού διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρήστου Καραβέλα.


Έφεση κατά της αποφασης άσκησαν οι συνήγοροι του Χ. Καραβέλα για να μπλοκάρουν τη διαδικασία.


Την ίδια ώρα, στο Λιχτενστάιν διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Ηellas και της συζύγου του Μάρθας Καραβέλα.


2 σχόλια:

Stathis είπε...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παράδοση του κ. Μ . Χριστοφοράκου στην Ελλάδα αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2009


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ας του φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι η αποκάλυψη των πτυχών αυτής της υπόθεσης αλλά και άλλων υποθέσεων οφείλονται στην έρευνα της Δικαιοσύνης. Έρευνα που το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επηρεάσει κάθε φορά που τα ευρήματα της δεν το βόλευαν.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που αποδεδειγμένα – με δική του ομολογία – πήρε χρήματα από τη Ζήμενς είναι δικό τους κορυφαίο στέλεχος.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι έχει πει ΟΧΙ σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Αρνήθηκε μάλιστα να πάρει μέρος και στην αναθεώρηση του Συντάγματος όπου επρόκειτο να συζητηθούν σχετικές προτάσεις.

Αυτές είναι οι αλήθειες. Και όχι οι κορώνες του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας που δεν πείθουν κανένα.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που στρουθοκαμηλίζει και δε λέει τίποτα για την ουσία του θέματος.

Το ΠΑΣΟΚ του ΟΧΙ σε όλα.

Το ΠΑΣΟΚ της μισής αλήθειας .

Το ΠΑΣΟΚ της επιλεκτικής μνήμης.

Το ΠΑΣΟΚ της μικροκομματικής παραπληροφόρησης.

Δεν θα το ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ασυγκράτητο κατήφορο. Γιατί
εμείς πιστεύουμε σταθερά στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση «φως σε όλα». Η διαφάνεια στο δημόσιο βίο εξυπηρετείται με πράξεις και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Κι όχι με εκρήξεις λαϊκισμού».