Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Στον αέρα το ΠΑΣΟΚ

Στον αέρα τινάζεται η πολιτική σκηνή μέσα στον Δεκαπενταύγουστο μετά την απολογία του Χριστοφοράκου στη Γερμανία, βάσει της οποίας καταδικάστηκε με ποινή ενός έτους και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, περί διακίνησης μιζών από τη Siemens σε δύο πολιτικά στελέχη, έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή και έναν πρώην υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της Ν.Δ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας απάντησε με δριμύτητα ότι ναι μεν ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών την επίμαχη περίοδο του 2003 για την οποία μιλά ο Χριστοφοράκος αλλά δεν ήλθε σε καμία επαφή ή συνεννόηση μαζί του.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της επεσήμανε : «εμείς μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν έχει μπει ποτέ στα ταμεία μας ούτε ένα ευρώ από τη Siemens. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί επί θητείας του Γιώργου Παπανδρέου να πει το ίδιο;».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το στέλεχος της Ν.Δ. είναι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Έχει σημασία όμως να τονιστεί ότι στο ερώτημα που έθεσε η Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου απάντησε με διπλωματική επιφύλαξη λέγοντας: «Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από την δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό.
Τα δε περί "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία».


Προσέξτε, δεν λέει με βεβαιότητα ότι δεν έχουν μπει μαύρα χρήματα από τη Siemens αλλά επικαλείται τις δηλώσεις του Γείτονα από τη μια μεριά και από την άλλη «τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», δηλαδή μπορεί να υπάρχουν κι άλλα τα οποία η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ιπποκράτους αγνοούν.


Η Νεοδημοκρατική δήλωση προκάλεσε φοβερή αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αφήνονται σαφή υπονοούμενα ότι διακινήθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ τρέλα πουλάς;
Ποιές δημοσιογραφικές πληροφορίες;
Απόφαση γερμανικού δικαστηρίου λέει οτι ο Βαρθολομαίος ΤΑΜΙΑΣ της ΝΔ και έμπιστος του Καραμανλή πήρε μίζες απο την Siemens απο το 2004 έως το 2007...
Εσένα μόνο ο Γείτονας σου κάθησε;