Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Βασικός Σχολιασμός της ΠΑΣΟΚοδημοκοπίας


Εκεί που πήγαινα να ηρεμήσω και ν' ασχοληθώ με κάτι ψυχοβελτιωτικό, νάσου σήμερα κατέφθασε στο Email μου ο "Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας" του ΠΑΣΟΚ για να με κολάσει και πάλι. Πού να βρει κανείς ηρεμία σε τούτο τον τόπο της πολιτικής αγυρτείας, δημοκοπίας και ανευθυνότητας. ( images.fanispapadopoulos.gr)

Διαβάζω: «Ημιυπαίθριοι. Μετά τα κινητά, τα καρτοκινητά και τα αυτοκίνητα, σειρά έχουν, και πάλι, τα ακίνητα.
Γ. Παπανδρέου: “Σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί”. (...)
ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ Η ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ Ε9…»

Νάτη πάλι η συνήθης κούφια και ανέξοδη "σοσιαλιστική" ρητορική, και μάλιστα με κεφαλαία, για να το εμπεδώσουμε. Είναι τα κεφαλαία της κουφότητας. Αέρας κοπανιστός μετά ριγάνεως. Αοριστολογίας και δημαγωγίας το ανάγνωσμα! Πάω πιο κάτω ανυπομονώντας να βρω πρόταση, μια κάποια καλύτερη πρόταση, μια πρόταση εξόδου από το αδιέξοδο, βρε αδελφέ! Εις μάτην όμως! Θα έπρεπε να έχω μάθει να μην περιμένω προτάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, ή την όποια αντιπολίτευση, θα μου πεις. Διότι ουκ αν λάβοις ουσία παρά του μη έχοντος υπευθυνότητα, μνήμη και κρίση...


«Μετά, ήλθαν τα οικονομικά προβλήματα. Το ξανασκέφτηκαν. "Αν είναι να νομιμοποιήσουμε την παρανομία, με αντάλλαγμα να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους που εμείς αδειάσαμε, το πράγμα αλλάζει", θα είπαν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...
Μετά το ξανασκέφτηκαν. Να νομιμοποιήσουμε την παρανομία δεν γίνεται. Τότε; Τότε ανακάλυψαν την "τακτοποίηση"! Πάντα με το αζημίωτο. Τι σημαίνει όμως τακτοποίηση της παρανομίας; Με ποιο τρόπο θα γίνει; Και πώς θα επιβάλλουν χαράτσι στους πολίτες, αφήνοντας τους επί της ουσίας με την ... εκκρεμότητα στο χέρι; Το άρπα-κόλλα αυτής της κυβέρνησης ενοχλεί. Η κουτοπονηριά της εξοργίζει».

Το ΠΑΣΟΚ το έριξε στη λογοτεχνία τώρα! Επιδεικνύει πνεύμα, χιούμορ, ειρωνεία, πάνω στα συντρίμμια μιας χρεοκοπημένης πολιτικά, ηθικά, και οικονομικά χώρας - συντρίμμια για τα οποία έχει και το ίδιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση είναι και ο δημιουργός του νόμου-εκτρώματος των ημιυπαίθριων. Έχω ξαναγράψει για το θέμα των ημιυπαίθριων και μου είναι ανιαρό να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Μπορείτε να δείτε τις απόψεις μου εδώ.

Εντάξει, συμφωνούμε, η ΝΔ είναι κουτοπόνηρη, άχρηστη, διεφθαρμένη, κλπ., κλπ. Εσείς όμως, κύριε Παπανδρέου, μεγάλε σοσιαλιστή ηγέτη και υπέρμαχε της νομιμότητας, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; Σας θυμίζω ότι εδώ είναι Ελλαδιστάν, και η νοοτροπία των γηγενών καθώς και των πολιτικών κομμάτων, όπως και του δικού σας, είναι ανορθόδοξη, παρανοϊκή, αντιδραστική. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια, όλοι ρέπουν στη παρανομία, που είναι το ιδανικό του Νεοέλληνα. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; Θα μας το αποκαλύψετε επί τέλους; Με αφορισμούς δε λύνεται το πρόβλημα! Πείτε μας εδώ και τώρα χωρίς να μασάτε τα λόγια σας. Εν ανάγκη βάλτε το Βενιζέλο ή τον Πάγκαλο να το πουν. Αυτοί δε μασάνε τα λόγια τους.

Τι προτείνετε; ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της παρανομίας ή ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των παρανόμως χτισθέντων; Δε μιλάτε, ε; Δύσκολα σας βάζω. Θα νομιμοποιήσετε ολόκληρους αυθαίρετους ορόφους-ρετιρέ, και μάλιστα στα ακριβά βόρεια ή νότια προάστια της Αθήνας; Είναι εύκολη η δημαγωγία, κύριε Παπανδρέου, όμως πολύ δύσκολη για σας τους πολιτικούς είναι η ευθύτητα και η αλήθεια. Νομίζετε πως απευθύνεστε σε ηλίθιους. Τα “πρόβατα” όμως άρχισαν και ξυπνάνε. Το είδατε στις Ευρωεκλογές. Ή μήπως εκλάβατε το φτύσιμο του 47% των ψηφοφόρων που ψήφισαν "παραλία" για ψιχάλα; Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι δεν είδα να έχετε αλλάξει τακτική και ύφος. Καλά, από πού αντλείτε τόση αλαζονεία; Από το βρώμικο παρελθόν του κόμματός σας;

Πάμε πιο κάτω, όμως, στο Βασικό Σχολιασμό του ΠΑΣΟΚ, μπας και ανακαλύψουμε καμιά πρόταση, αποκαλυπτική των προθέσεων του κόμματος που αύριο-μεθαύριο θα μας κυβερνήσει, αφού έτσι αποφάσισε ο Καραμανλής και η ΝΔ, ώστε να συνεχίσουν και οι σοσιαληστές τη “δημοκρατική” ασυδοσία , σύμφωνα με τα παραδοσιακά ήθη κι έθιμα της φυλής μας.

«Αντί να αντιμετωπίσουν το μαζικό φαινόμενο των ημιυπαίθριων που συντελεί στο πολεοδομικό χάος της Αθήνας και όλων των μεγάλων ελληνικών πόλεων, το χρησιμοποιούν μήπως και καλύψουν τα δικά τους σπασμένα. Και πώς το κάνουν αυτό; Απειλούν τους ιδιοκτήτες με πρόστιμα για να τους αναγκάσουν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1050 ευρώ για την "τακτοποίηση". Ταυτόχρονα, όποιος ιδιοκτήτης προβεί σε "τακτοποίηση" καθίσταται αυτόματα όμηρος των πολεοδομιών και της εκβιαστικής κυβερνητικής πολιτικής, καθώς κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους επιβληθεί πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο, γιατί η τακτοποίηση δεν είναι νομιμοποίηση! Απίθανα πράγματα...»

Η ανέξοδη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται! Να το αντιμετωπίσουν πώς; Έλεος! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΙ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΧΙ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΙ! Τι διάβολο άλλο υπάρχει που εμείς οι υπήκοοι δεν το έχουμε σκεφτεί; Δηλαδή είναι πολλά τα 1050€ πρόστιμο όταν ο παράνομος θρασύς έχει επεκτείνει το κουβούκλιο του κλιμακοστασίου από 8 τετραγωνικά σε 100% κάλυψη της ταράτσας; Πάντως εγώ, αν ο μη γένοιτο - χτύπα ξύλο - γινόμουνα πρωθυπουργός για μια βδομάδα, θα κατεδάφιζα όλα τα αυθαίρετα. Τι είπατε; Αυτό είναι φασιστικό; Ε, τότε θα τα νομιμοποιούσα όλα. Τι ψιθυρίσατε; Αυτό είναι επιβράβευση της παρανομίας; Μα τούτο είναι μέσα στην παράδοση της φυλής. Έτσι δεν είναι; Το Ελλαδιστάν δεν είναι η χώρα όπου όλοι οι παρανομούντες επιβραβεύονται; Γι αυτούς δε δουλεύουν όλοι οι νομοταγείς πολίτες;

Ωραία, λοιπόν, θα τα κατεδάφιζα. Βέβαια, το ερώτημα είναι, πώς θα τα έβρισκα για να τα κατεδαφίσω; Διότι εκείνοι που θα τα υπεδείκνυαν - υπάλληλοι πολεοδομίας, ΔΕΗ, κλπ. - τα έχουν πάρει χοντρά και δε μπορούν να μιλήσουν. Κι αν πάνε να μιλήσουν, θα τα ξαναπιάσουν και θα το βουλώσουν. Και εδώ καλείται ν' απαντήσει ο κύριος Παπανδρέου, αντί να έχει αναθέσει σε κάποιους ανεύθυνους να κάνουν πολιτική λογοτεχνία πουλώντας αέρα κοπανιστό μέσω του Βασικού (ψευτο)Σχολιασμού της Επικαιρότητας.

Τι θα κάνετε αύριο κύριε Παπανδρέου με τους ημιυπαίθριους, τους υποστέγιους (υπάρχουν κι αυτοί) και όλα τα αυθαίρετα κτίσματα; Άλλο πολιτική κι άλλο λογοτεχνία. Αν θέλετε να σας πάρουμε κάποτε στα σοβαρά, μιλήστε μας σοβαρά και ξεκάθαρα. Αλλιώς, θα είστε κι εσείς άλλο ένα θλιβερό ανέκδοτο στην εξουσία, που απλά θα ανέχεται τα κακώς κείμενα ενώ η χώρα μας θα κατρακυλάει συνεχώς στον αγύριστο. Α, ναι, ξέχασα να σας ρωτήσω, κύριε Geoffrey, πόσο πατρίδα σας νιώθετε την Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: