Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας στις απαράδεκτες δηλώσεις Ζαχάροβα (Βίντεο)

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες τονίζει το ΥΠΕΞ.
Η συμπεριφορά της Ρωσίας δεν κινείται προς την κατεύθυνση διατήρησης των ιστορικών τους σχέσεων επεσήμανε απόψε η Αθήνα απαντώντας στις άθλιες και προκλητικές δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα.
Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης... αναφέρει το ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε:
"Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.
Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες.
Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινήτο προς αυτή την κατεύθυνση»
.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της
Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς.
Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας περί «χονδροειδών αντιρωσικών κατηγοριών» από Έλληνες ανώτατους αξιωματούχους.
Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενώ υπενθυμίσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου υπάρχουν και Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς.
Στο ερώτημα πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις επικρίσεις της Ρωσίας για την ελληνική στάση ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. «Έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης την Ουκρανία γιατί έχει δεχτεί απρόκλητη επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στην Ελλάδα 4.400 Ουκρανοί πολίτες κυρίως από τον Προμαχώνα αλλά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και έχουν τακτοποιηθεί σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν επαφή με φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα πως η υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων δεν σημαίνει χαλάρωση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα και της αναχαίτισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από άλλες περιοχές.

Αυτό που έδειξαν οι τελευταίες εξελίξεις, επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, έδειξαν ότι η φιλοξενία, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα ασφαλείας. «Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ο οποιοσδήποτε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι τα κράτη πρέπει να είναι ασφαλή στα σύνορα και στο εσωτερικό τους.

«Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι αποδεκτή» πρόσθεσε προαναγγέλλοντας ελέγχους μεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο και μιλώντας για εφαρμογή του νόμου τόνισε ότι «όπου υπάρχουν παράνομοι μετανάστες δεν θα κυκλοφορούν έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: