Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Η... παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ και η... κάψα του Δούκα να γίνει αρχηγός

Στα κόμματα του αντι-μητσοτακικού μπλοκ που με ποσοστά λίγο πάνω από το 10% φιλοδοξούν να γίνουν... κυβέρνηση, γίνεται το έλα να δεις.
Το κλείσιμο της "Αυγής" με απόφαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από το... Σικάγο, αλλά και οι υπαινιγμοί για "μαύρο" χρήμα, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Χθες, είχαμε νέο μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 87 βουλευτές, πρώην βουλευτές και στελέχη καλούν τον Κασσελάκη να... λογοδοτήσει. Οι 87 προέρχονται από το "στρατόπεδο Τσίπρα" και οι... Kasselistas με επικεφαλής ένα γελοίο "τρολ" του διαδικτύου, μαζεύουν υπογραφές για να καταγγείλουν τους... στασιαστές! Μέχρι και ο ξάδελφός του Στέφανου έκανε ανάρτηση στο Χ κατηγορώντας τους ότι συντάσσονται με τη διαπλοκή και το "μαύρο" χρήμα, αλλά μετά την απέσυρε...

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ανάμεσα στους... συντρόφους που ζητούν από τον Κασσελάκη να τα πάρει όλα πίσω βάζοντας τις υπογραφές τους σε κοινή επιστολή, βρίσκονται και 7 βουλευτές
Αν τους διαγράψει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην τρίτη θέση και τότε ο Κασσελάκης, δεν θα μπορεί να... μαζέψει την κατάσταση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν "θείο δώρο" για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με 32 βουλευτές θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που δεν θα έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά!

Όσο για την ουσία των τελευταίων κινήσεων Κασσελάκη, φαίνεται ότι οι... σύντροφοι δεν κατάλαβαν τίποτα από το δάνειο που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο για να πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων σε εργαζομένους στο κόμμα και στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει
Έχουν την εντύπωση, ότι οι ζημιές καλύπτονται από τα "λεφτόδεντρα"! Τώρα, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης και όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν κανονικό... στριπτίζ σε σχέση με τις ανέξοδες υποσχέσεις του Κασσελάκη στην οικονομία.
Επιπλέον, δεν θα μπορούν να κουνήσουν το χέρι για το κλείσιμο της ζημιογόνας ΛΑΡΚΟ, καθώς δεν μπορούν να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή, δεν είναι... ευλογημένες οι απολύσεις στην "Αυγή" και... φασιστικές οι αντίστοιχες στη ΛΑΡΚΟ! Γιατί αυτό το επιχείρημα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι αρκετό για να στείλει τους... συντρόφους στο... ψυχιατρείο!
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις περυσινές εθνικές εκλογές κατέρρευσαν, οπότε και τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης, περιορίζονται και μάλιστα δραστικά. Όπως λέω και ο θυμόσοφος λαός "η φτώχεια φέρνει γκρίνια". Οι αιχμές περί "μαύρου" χρήματος, ξεσήκωσαν θύελλα, αλλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν... ξηλωθούν, στο τέλος θα μείνουν μόνο με τον... Μπαξεβάνη! Επιπλέον, κινδυνεύουν να είναι τρίτο κόμμα και να θεωρούν ότι θα έχουν φωνή στην κοινωνία με τον... Μπαξεβάνη!

Τα... άγρια μαλλιοτραβήγματα και οι χθεσινές δηλώσεις αμφισβήτησης του Κασσελάκη από βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας και στελέχη του κόμματος, προσθέτουν ένα ακόμη... επεισόδιο στην... τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ
. Ο Κασσελάκης, ακόμη και αν σταθεί μέσα στο κόμμα, θα είναι δύσκολο να διαμορφώσει αφήγημα αξιόπιστης "κυβερνησιμότητας". Αυτό το σενάριο, κάθε μέρα "καίγεται" ολοένα και περισσότερο και είναι πολύ πιθανό στο τέλος να μείνουν μόνο... στάχτες! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία περαιτέρω απαξίωσης και συρρίκνωσης και ας πιστεύουν διάφοροι αφελείς Kasselistas ότι το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας, επειδή είναι πρώτο στα... 15χρονα!
Κάποια στιγμή, πολλά από τα μικρά παιδιά βάζουν... μυαλό και καταλαβαίνουν πώς είναι ο πραγματικός κόσμος, οπότε πράττουν διαφορετικά στο παραβάν, σε σχέση με αυτά που πίστευαν στα χρόνια της εφηβείας. Βέβαια, από... χαβαλέδες έχουμε πολλούς σε αυτήν τη χώρα και ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Αυτό μας το υπενθυμίζει και η περίπτωση του Κύπριου youtuber Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος με... αερολογίες έλαβε στις τελευταίες Ευρωεκλογές 20% και εκλέχτηκε στην Ευρωβουλή! Άβυσσος η ψυχή των (ανεγκέφαλων) ψηφοφόρων!


Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη, έχουμε την... εποχή Δούκα, που με ένα πιο comme il faut ύφος σε σχέση με τον νάρκισσο Κασσελάκη, προσπαθεί να πείσει (τον εαυτό του;) ότι θα γίνει πρωθυπουργός! 
Μαζί με τον βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη είπαν... πάμε και την Κυριακή ανακοινώνει στην κεντρική επιτροπή την υποψηφιότητα του. Δηλαδή, θέλει να γίνει ο αντι-Ανδρουλάκης, ανοίγοντας μεγάλο εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Δούκας, με σκεπτικό... αλλοπαρμένου πιστεύει ότι αφού κέρδισε τον Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, έτσι θα κερδίσει και τον Μητσοτάκη, όταν έρθει η ώρα της εθνικής κάλπης
Ωστόσο, το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι δομικό και έχει να κάνει με την έκφραση ρεαλιστικών προτάσεων, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν και εξαντλούνται στο σύνθημα "πάμε να ρίξουμε τον Μητσοτάκη"!
Στην πολιτική όποιος αγνόησε το... ύψος του και αρκέστηκε να μετρήσει μόνο τη σκιά του, δεν... χάρηκε για πολύ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ως μία από τα ίδια, σε σχέση με τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν μπορεί να πείσει, δεν διαθέτει το απαραίτητο πολιτικό εκτόπισμα για κάτι παραπάνω, αλλά ποντάρει στην αντι-συσπείρωση των στελεχών του έναντι του σημερινού αρχηγού, για τον οποίο, όπως δήλωσε, με τους ρυθμούς που ανεβαίνουν τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση ούτε το... 2050!

Με καλή πίστη και λαμβάνοντας υπόψιν τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα είναι δύσκολο για τον κ. Δούκα, αν εκλεγεί αρχηγός, να γίνει πρωθυπουργός πριν το... 2040! Σκεφτείτε έναν αρχηγό, ο οποίος τρία χρόνια θα είναι εκτός Βουλής, θα... υποδύεται τον Δήμαρχο Αθηναίων και θα γυρίζει σε άλλες περιοχές της χώρας, για να πείσει (μεταξύ άλλων) ότι είναι ο καταλληλότερος για να ρίξει τη θερμοκρασία κατά 5 βαθμούς Κελσίου!
Για την Κρήτη δεν χρειάζεται να πούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση που χάσει ο Ανδρουλάκης. Μιλάμε για έναν καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος βγήκε κατά τύχη με τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Βελόπουλου, Νέας Αριστεράς, Νίκης, Κωνσταντοπούλου και πάει λέγοντας, έχοντας ως αφήγημα την ήττα της οικογένειας Μητσοτάκη, μέσω της καταψήφισης Μπακογιάννη! 
Σημειωτέον ότι στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Χρυσόστομος Δούκας είχε συγκεντρώσει λίγο καλύτερο ποσοστό από αυτό που κατέγραψε ο Ανδρουλάκης στις Ευρωεκλογές! 
Η επίδειξη υπέρμετρης αλαζονείας από κάποιον που νομίζει ότι με ύψος 1,60 μέτρα, μπορεί να καρφώσει σε μπασκέτα 3 μέτρων, δεν είναι κωμωδία, αλλά... τραγωδία!

Όσο θα υπάρχει Μητσοτάκης και όσο η εικόνα της χώρας και η καθημερινότητα των πολιτών θα βελτιώνονται, τόσο θα απομακρύνονται τα όνειρα για την εξουσία, απ΄ όσους δεν έχουν λάβει υπόψιν το ύψος τους, αλλά τη σκιά τους! Δεν βρισκόμαστε στις παλιές εποχές, όπου η Νέα Δημοκρατία διαδεχόταν το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο, αλλά με ηγέτες μιας άλλης, δύσκολης και σκληρής εποχής.
Βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή που δεν αναδεικνύει ηγέτες, αλλά ηγετίσκους, οι οποίοι πιστεύουν ότι με τον λαϊκισμό, θα μπορέσουν να κερδίσουν τον Μητσοτάκη. Ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας υπόψιν το πώς έχει λειτουργήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, αλλά η σημερινή εικόνα των αντιπάλων του Μητσοτάκη είναι δύσκολο να αλλάξει. Εκτός και αν θέλει ο ίδιος ο Μητσοτάκης να αλλάξει η εικόνα του κόσμου απέναντι του, κάτι που δεν το πιστεύουμε και με βάση την κοινή λογική δεν αποτελεί ενδεχόμενο...


Ο Χρυσόστομος (Χάρης) Δούκας, που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που έχει... αυτο-χριστεί ως ο επόμενος πρωθυπουργός, έχουν να φάνε πολλά... καρβέλια ακόμη
Εάν και εφόσον υπάρχουν στα κόμμα τους, φυσικά. Η παρουσία του Μητσοτάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας λειτουργεί αρνητικά για τους ίδιους, όταν μπαίνουμε στη διαδικασία των συγκρίσεων.
Κασσελάκης και Δούκας (αν κερδίσει τον Ανδρουλάκη) μάλλον στοχεύουν στη μετά Μητσοτάκη εποχή, η οποία ωστόσο, αν η Νέα Δημοκρατία κινηθεί στον... ίσιο δρόμο, θα αργήσει πολύ να έρθει! Και αν έρθει αυτή η εποχή, αλλά έχουν μεσολαβήσει ήττες, πολλοί από τους φιλόδοξους νάρκισσους, θα είναι στα... αζήτητα! 

Θεμιτές οι φιλοδοξίες, αλλά ο τρόπος και κυρίως το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτές διαμορφώνονται και αναπτύσσονται, μάλλον, είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: