Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Δούκας χειρότερος από Ανδρουλάκη

Τις πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει με δηλώσεις του στο Liberal και τον Νικόλα Ταμπακόπουλο ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης
Αναφορικά με την επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών κατά του Κασσελάκη ο κ. Δρυμιώτης τονίζει πως είναι «αλαζόνας και προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν», ενώ την προσπάθεια για ενιαία κεντροαριστερά τη χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστική».
«Το να δηλώνει ο κ. Κασσελάκης πως «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα» δείχνει δύο στοιχεία. 
Πρώτον, ότι είναι αλαζόνας. Πώς είναι δικό του το μαγαζί; Το κληρονόμησε; Ενοικιαστής είναι και τον εξέλεξαν όταν έβλεπαν αστεράκια μετά τις απανωτές ήττες. 
Δεύτερον, βάλλει κατά του ιερού τοτέμ του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για μαύρα χρήματα. Και αλήθεια να είναι αυτό, το σπίτι σου το προστατεύεις. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Νομίζω... πως μια νέα διάσπαση είναι προ των πυλών», τονίζει ο γνωστός πολιτικός αναλυτής και προσθέτει:
«Ο Κασσελάκης νομίζει ότι είναι Μεσσίας, όσα κάνει δεν είναι σοβαρά. Όχι, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική. Αυτό μας ενδιαφέρει, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας μας. Ο κ. Κασσελάκης είναι θεσμικός παράγοντας, δεν το έχει καταλάβει».

Περνώντας στις προσπάθειες για τη συγκρότηση ενιαίας κεντροαριστεράς ο κ. Δρυμιώτης υπογραμμίζει πως «αυτά που λένε δεν γίνονται. Είναι ανοησίες. Για να υπάρξει ενιαίο κόμμα πρέπει πρώτα να εξαφανιστούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι έκανε ο Συνασπισμός όταν μετατράπηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς δεν μπορεί να πάρει το μπόνους. Είναι εντελώς θεωρητική συζήτηση καφενείου. Πώς οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα αναμειχθούν με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιους θα ψηφίσουν, τον Ραγκούση και την Ξενογιαννακοπούλου;», αναρωτιέται.
Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τους κ.κ. Τσίπρα και Γ. Παπανδρέου πίσω από τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο κ. Δρυμιώτης αναφέρει πως «υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους».

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός αναλυτής εκτιμά πως «ο Δούκας είναι χειρότερος από τον Ανδρουλάκη και δεν κάνει για την κεντροαριστερά. Έχει αδύναμο χαρακτήρα και το έδειξε κάνοντας τα χατίρια του ΑΝΤΣΑΡΣΥΑ ως δήμαρχος Αθηναίων», ενώ για τον κ. Ανδρουλάκη επισημαίνει πως «είναι μονοθεματικός. Είναι σοβαρό ζήτημα οι υποκλοπές, αλλά κούρασαν. Κρίθηκε. Ο κ. Ανδρουλάκης μουτρωμένος και σκυθρωπός μιλούσε μόνο για αυτό, έχει τον ανθρωποδιώκτη. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα, όχι για αναμάσημα των ίδιων ζητημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: