Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το γενναίο «δώρο» της Ε.Ε. στην Ελλάδα που λύνει τα χέρια του Μητσοτάκη και φέρνει παροχές και φοροελαφρύνσεις

Ο Μητσοτάκης αποτελεί δύναμη μέσα στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, παρουσιάζοντας αποτελέσματα και επιστρατεύοντας την πειθώ του.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι από τους ηγέτες του πάνω... ραφιού της Ευρώπης και έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η χώρα επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πετυχαίνει συνεχώς μεγάλες και μικρές νίκες.
Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σχεδόν ό,τι ζητάμε το παίρνουμε! 
Τρανή απόδειξη το Ταμείο Ανάκαμψης, η προμήθεια των 18 Ραφάλ και πολλές άλλες μικρότερες, αλλά μεγάλης σημασίας επιτυχίες...
Χθες, έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε το ανώτατο όριο πρωτογενών δαπανών της Ελλάδας κατά 3%, ενώ η κυβέρνηση στους σχεδιασμούς της λάμβανε υπόψιν ως ετήσιο ποσοστό το 2,4%.
 
Πρακτικά, η Ελλάδα λαμβάνει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ετήσια αύξηση τουλάχιστον κατά 3,2 δισ. ευρώ από το 2025, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ως γνωστόν, τον περασμένο Απρίλιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα για το... 2025, ύψους 880 εκατ. ευρώ, τα οποία συνοψίζονται στα εξής: μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% (κόστος 225 εκατ. ευρώ), μείωση και ουσιαστικά κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες (κόστος 120 εκατ. ευρώ), μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες (κόστος 100 εκατ. ευρώ), αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος (κόστος 15 εκατ. ευρώ), αύξηση συντάξεων (κόστος 400 εκατ. ευρώ) και αναστολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές (κόστος 20 εκατ. ευρώ).

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μπορεί να σχεδιάσει τον προϋπολογισμό του 2025, έχοντας μεγαλύτερο "αέρα"
. Με δεδομένη την ισχυρή αύξηση που παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο έως τις εκλογές, η κυβέρνηση θα μπορεί να αυξάνει τις δαπάνες κατά περίπου 3 δισ. ευρώ.

Άρα, έως το 2027, ο Μητσοτάκης θα πηγαίνει... τρένο τις παροχές, ενώ ταυτόχρονα θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια για πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Απλά, το μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και να υπάρξει ταχύτερη αύξηση των εσόδων σε σχέση με τις δαπάνες. 

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα τα παραπάνω;

Ο Μητσοτάκης την τριετία 2025-2027 θα μπορεί να παίξει μεγάλη... μπάλα μέσω κοινωνικών παροχών και φοροελαφρύνσεων
Η δημιουργία ενός "κουμπαρά" που θα χρηματοδοτήσει γενναία μείωση φορολογικού βάρους για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, φέρνει τον Μητσοτάκη... καβάλα στ΄ άλογο. Επιπλέον, θα υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια για πρόσθετες δαπάνες σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, δασοπροστασία και άλλους τομείς αιχμής.

Ο Μητσοτάκης έχει από τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να φτιάξει μια μεγάλη "προίκα", η οποία θα του χρησιμεύσει ως πολιτικό "όπλο", όταν θα φτάσουμε στις εκλογές του 2027...

Δεν υπάρχουν σχόλια: