Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

15 στιγμές που έγραψαν ιστορία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η στιγμή που η Ιταλίδα Άλις Νταμάτο συνειδητοποιεί πως είναι η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης στη δοκό ισορροπίας. Λίγο πριν, η Σιμόν Μπάιλς, το απόλυτο φαβορί του αγώνα, είχε πτώση που της στοίχισε τη θέση στο βάθρο...
Η Γουίνφρεντ Γιάβι από το Μπαχρέιν πέρασε μπροστά στον τελικό των 3.000 μέτρων στιπλ μετά το τελευταίο εμπόδιο. Καθώς η 24χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια έκοβε πρώτη το νήμα, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη χαρά της και το χαμόγελό της γέμισε εκατομμύρια οθόνες σε όλο τον πλανήτη.

(Φωτογραφία: Hannah Peters/Getty Images)

Ο Αμερικανός Κόουλ Χόκερ, εδώ ακόμα τρίτος, κερδίζει τα 1.500 μέτρα με ολυμπιακό ρεκόρ, παρότι αουτσάιντερ, νικώντας τα φαβορί Ινγεμπρίγκτσεν και Κερ, οι οποίοι αναλώθηκαν στο να τσακώνονται μεταξύ τους.

(Φωτογραφία: Charles McQuillan/Getty Images)

Αυστηρό βλέμμα, φουτουριστικά γυαλιά, γούρι-ελεφαντάκι: Η Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γιε-Τζι, αργυρή Ολυμπιονίκης στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ξεχώρισε με το στιλ της – η πιο κουλ αθλήτρια των Αγώνων, σύμφωνα με τους New York Times.

(Φωτογραφία: AP Photo/John Locher)

Να αποφεύγουν το μπούλινγκ στους αθλητές οι άνθρωποι, γιατί έχει τρομερά αποτελέσματα, δήλωσε η Ιμάνι Κελίφ. Η Αλγερινή πυγμάχος έφτασε στον τελικό των 66 κιλών, παρότι βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν τυφώνα δημοσιευμάτων για το πρόσωπό της.

(Φωτογραφία: REUTERS/Fabrizio Bensch)

Με ή χωρίς μετάλλιο, οι αθλητές του δεκάθλου ποζάρουν κάτω από δυνατή βροχή κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους. Ύστερα από δύο εξαντλητικές μέρες αγωνισμάτων, έχοντας περάσει πολλές δύσκολες ώρες μαζί, μπορούν επιτέλους να χαλαρώσουν.

(Φωτογραφία: AP Photo/Morry Gash)

Η στιγμή που η Ιταλίδα Άλις Νταμάτο συνειδητοποιεί πως είναι η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης στη δοκό ισορροπίας. Λίγο πριν, η Σιμόν Μπάιλς, το απόλυτο φαβορί του αγώνα, είχε πτώση που της στοίχισε τη θέση στο βάθρο.

(Φωτογραφία: Christian Petersen/Getty Images)

Ο Καναδός σφυροβόλος Ίθαν Κάτζμπεργκ εμφανίζεται χαλαρός, φοράει φαρδύ σορτσάκι και χαμογελάει, κάνει τη μεγαλύτερη βολή με την πρώτη και κερδίζει το χρυσό. Ένα κράμα Οβελίξ και Μεγάλου Λεμπόφσκι.

(Φωτογραφία: AP Photo/Louise Delmotte)

Αριστερά, η Μάργουα Αμπντελχαντί της Αιγύπτου. Δεξιά, η Λιλιάνα Φερνάντεζ-Στέινερ της Ισπανίας. Πολιτιστικές διαφορές στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ.

(Φωτογραφία: Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Έκπληξη στην απονομή για τις ασκήσεις εδάφους: οι πολυδιαφημισμένες Σιμόν Μπάιλς και Τζόρνταν Τζάιλς υποκλίνονται στη Ρεμπέκα Αντράντε, τη χρυσή Ολυμπιονίκη από τη Βραζιλία, στο ιστορικό πρώτο μαύρο βάθρο στην ιστορία της ενόργανης.

(Φωτογραφία: Kevin Voigt/GettyImages)

Πριν από λίγο καιρό έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος (2,10 μ.). Η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ δεν χρειάστηκε να πηδήσει πάνω από τα 2 μέτρα για το χρυσό, απογοητεύοντας όσους περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό.

(Φωτογραφία: AP Photo/Eugene Hoshiko)

Κερδίζοντας στον τελικό των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής, ο Κουβανός Μιχαΐν Λόπες (δεξιά) έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που κατακτά πέντε διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ατομικό άθλημα. Εδώ, αντίπαλος με τον Γιασμάνι Ακόστα, επίσης Κουβανό, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Χιλής.

(Φωτογραφία: Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Μπορεί η Καμιά Γιουσούφι από το Αφγανιστάν να βγήκε τελευταία στην προκριματική σειρά των 100 μέτρων όπου έλαβε μέρος, κατάφερε όμως να μιλήσει για τα εγκλήματα των Ταλιμπάν στην πατρίδα της.

(Φωτογραφία: Christian Petersen/Getty Images)

Η Γκουντάφ Τσεγκάι από την Αιθιοπία και η Φέιθ Κιπίεγκον από την Κένυα συγκρούονται στον τελικό των 5.000 μέτρων και ακυρώνονται. Τελικά, η Κενυάτισσα, που τερμάτισε δεύτερη, πήρε το μετάλλιό της μετά από έφεση.

*Οι εικόνες αφορούν την ολυμπιακή δράση από 31/07 έως 07/08.

Δεν υπάρχουν σχόλια: