Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

O Κασσελάκης χέρι-χέρι με την Ακροδεξιά

Το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Ακροδεξιά είναι διαχρονικό. 
Από τις εποχές των «αγανακτισμένων» στις πλατείες, τον προπηλακισμό πολιτικών προσώπων έως την ψήφιση νόμων με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής. 
Στη δοκιμασμένη συνταγή της αποτυχίας «πατάει» ο κ. Κασσελάκης. Από την υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας του Βελόπουλου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, την αποκάλυψη του Ιησού για τον ίδιο στη βάφτισή του, έως τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των Σπαρτιατών στον Άρειο Πάγο.
Παλαιότερα καταδικασμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ... Σήμερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα «με αξιοπρέπεια γιατί δεν κατάθεσε υπόμνημα προκειμένου να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές». Υπάρχει παράδοση στα άκρα. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με την απολιτίκ (και ολίγον κιτς) επικοινωνιακή εκστρατεία του κ. Κασσελάκη, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος.
Ταιριάζει παντού και πουθενά. Με όλους και με κανέναν. Δεν είναι τυχαία η σημερινή αναφορά του ξαδέρφου του κ. Κασσελάκη. Άλλο πράγμα και τούτο με τους μαρτυριάρηδες ξαδέρφους σε αυτό το κόμμα! Είπε ξεκάθαρα πως «οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι καλοδεχούμενες στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι.

Ψαρεύουν στα θολά νερά των άκρων και πολιτεύονται σε ένα μόνιμο παροξυσμό. Θέλουν την ψήφο των απολιτίκ νέων, αλλά και των άκρων στην πιο έξαλλη εκδοχή τους. Κλείνουν το μάτι στους οπαδούς του Βελόπουλου, αλλά αναζητούν τις ψήφους των Σπαρτιατών. Παράλληλα δηλώνουν Αριστεροί.
Ζητούν μέσω του προέδρου μείωση των δαπανών στην υγεία, καταλαβαίνουν ότι έχουν κάνει λάθος γιατί οι δαπάνες για την υγεία είναι σε υψηλότερα επίπεδα, και τελικά επανέρχονται στην πλειοδοσία με ακόμα μεγαλύτερο ποσό δαπανών για την Υγεία.
Όταν ερωτώνται «πού θα βρουν τα χρήματα» για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, κομπάζουν και λένε πως «είναι το πρόγραμμα κοστολογημένο».  Το αλαλούμ με ένα πρόγραμμα ακοστολόγητο που τάζει τα πάντα στους πάντες έχει έντονο το άρωμα του θρυλικού «προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Κασσελάκης μας συστήθηκε ως επιτυχημένος επιχειρηματίας. Χωρίς να θέλουμε να το αμφισβητήσουμε, μακάρι να είχε τις αρετές που χρειάζεται το επιχειρείν και στην πολιτική. Τα βήματα που ακολουθεί παραπέμπουν ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ του χθες που πλήγωσε την κοινωνία, λεηλάτησε με φορολογία τη μεσαία τάξη, έκλεισε τις τράπεζες, μας φόρτωσε με ένα πιο σκληρό μνημόνιο και μας οδήγησε σε βαθιά χρεοκοπία.

Η μία, οικονομική, πτυχή είναι αυτή. Η άλλη είναι η αξιακή πτώχευση της Αριστεράς. Με τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ, τους ανοικτούς διαύλους με τη Χρυσή Αυγή, περνάμε στον Βελόπουλο και στον Στίγκα. Ο κ. Τσίπρας σκότωσε οποιαδήποτε εμπιστοσύνη των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «αριστερή» ιδεολογία. Ο κ. Κασσελάκης ανέλαβε την κηδεία.

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: