Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση GPO: Πάνω από 33,6 % η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Δείτε την δημοσκόπηση της GPO για τα παραπολιτικά 
– Η εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές 
– Ποιος υποψήφιος ευρωβουλευτής προηγείται από την ΝΔ
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13,5%.
Στην συνέχεια το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%
Αναφορικά με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τις υποψήφιες... ευρωβουλεύτριες της ΝΔ, στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου κα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε σε δύσκολη θέση δημοσκοπικά, αλλά και πολιτικά, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κυρίως εξαιτίας της εξελισσόμενης υπόθεσης του δυστυχήμα τος των Τεμπών.
Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περσινής προεκλογικής περιόδου, όταν, ενώ το δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχούσε στη δημόσια ατζέντα, βαδίζοντας προς τις εκλογές η συζήτηση μετατοπίστηκε στα θέματα της κυβερνητικής εκλεξιμότητας και τα Τέμπη υποχώρησαν, για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα.

Βέβαια, το διακύβευμα τότε αφορούσε το κυβερνητικό αύριο της χώρας, τώρα όμως η τραγική αυτή υπόθεση φαίνεται να υποχωρεί και να δίνει τη θέση της σε μια πιο αμιγώς πολιτική συζήτηση. 
Πλησιάζοντας λοιπόν προς τις εκλογές, βλέπουμε τη Ν.Δ. να ανακάμπτει και να επανέρχεται στα ποσοστά του Φεβρουαρίου, ενώ κερδισμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Πηγή: Παραπολιτικά

politic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: