Ξεκίνησε δε την τοποθέτησή του αναφέροντας:

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι θεωρώ τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή την καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Πιστεύω ότι στην περίπτωσή του ισχύει το ρητό «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Στο πρόσωπό του συναντώνται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτεί ο ρόλος ενός σύγχρονου περιφερειάρχη.

Ακεραιότητα, πειθαρχεία, εργατικότητα, γνώση και διοικητική εμπειρία ενός στρατηγού και ενός υπουργού.

Έχει ακόμη δυο χαρακτηριστικά: Η ενασχόλησή του με τα ειδικά προβλήματα του τόπου του Β. Αιγαίου. Η φύλαξη των συνόρων, η πολυεπίπεδη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Και το δεύτερο είναι η έφεσή του στην κομματική δουλειά. Είναι κάτι το οποίο μπορώ να πιστοποιήσω.

Έφερε σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευπρέπεια και διακριτικότητα.

Θεωρώ ότι αυτά είναι πολύ σημαντικά για όποιον σήμερα διεκδικεί ένα σημαντικό δημόσιο αξίωμα.

Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο" είπε ο κ.Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

"Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με αποτελεσματικότητα ώστε σήμερα να μην αποτελεί πρόβλημα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και συμπλήρωσε:

"Προσωπικά αισθάνομαι άνετα με την επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή και θα έχει την στήριξη του κόμματος. Θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή για το βόρειο Αιγαίο".

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη για την επιλογή και την στήριξη του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. "Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω" είπε ο κ.Στεφανής.