Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Προοδευτική συμμαχία με Σπαρτιάτες και Νίκη - Αντιπολίτευση με τη δυστοπία του 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην ήρθε με φόρα, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σερβίρει το αντιπολιτευτικό κοκτέιλ που δημιούργησε το «τοτέμ» της ελληνικής αριστεράς. 
Από τη μια παρά φύσιν συμπράξεις στο κοινοβούλιο κόντρα σε κάθε λογική και διακήρυξη, βγαλμένες από τις σκοτεινές εποχές της συμπόρευσης με τη Χρυσή Αυγή. 
Από την άλλη ακατάσχετη προπαγάνδα για μια δυστοπία που υφίσταται μόνο στις κομματικές ονειρώξεις των συντρόφων που δεν βλέπουν την κανονικότητα ως ευκαιρία.
Περίοπτη θέση στην επικαιροποιημένη «Βίβλο» της πολιτικής κατάπτωσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οι δημόσιες τοποθετήσεις απέναντι στον νόμο που επιτρέπει σε άνεργους, ηλικιωμένους έως και 74 ετών, να ενταχθούν σε ένα από τα προγράμματα... της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
Με αυτήν την ρύθμιση προσφέρεται η διέξοδος στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τα ένσημα ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη. Είτε από πολιτική μυωπία, είτε από κομματική διαστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν ένα δόλιο σχέδιο της κυβέρνησης για να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.
Στην Κουμουνδούρου κατορθώνουν πολύ σύντομα να προσδώσουν μια υβριδική εκδοχή του διαχρονικού σεβντά της προοδευτικής συμμαχίας. Αναδείχθηκε μέσα από το άθροισμα των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, που δημιούργησαν οι αρνητικές ψήφοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνες των Σπαρτιατών και της Νίκης. 
Το προοδευτικό μέτωπο εμφανίστηκε αρραγές και ενιαίο στην ψηφοφορία της κυβερνητικής τροπολογίας με την οποία θεσπίστηκαν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πυρόπληκτους.
Σύσσωμη η «προοδευτική συμμαχία» καταψήφισε την απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ των πληγεισών περιοχών, φέρνοντας μπροστά την μεγάλη εικόνα με τις πολλές ομοιότητες τους. Η πολιτική τροφοδοσία και των τριών κομμάτων δεν βρίσκεται στην επίλυση αλλά στα προβλήματα και η στρατηγική για τη μεγέθυνσή τους δεν στηρίζεται στη θετική ατζέντα αλλά στον θυμό και στην απελπισία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακτήσει τα κοινωνικά του ερείσματα υποστηρίζοντας οτιδήποτε αναχρονιστικό, προσφέροντας πολιτική κάλυψη σε αντιδράσεις όπως αυτές που κατεγράφησαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σε αυτό το πεδίο οι κινητοποιήσεις εγέρθηκαν επειδή εν έτει 2023, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αποφάσισε, προκλητικά κατά τους διαμαρτυρόμενους, να εισάγει σύστημα ελεγχόμενης προσέλευσης και αποχώρησης.
Αυτές είναι οι ψηφίδες στο μωσαϊκό της ανωμαλίας και του ολέθρου, μοναδική συντεταγμένη στην κομματική πυξίδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν συνεχώς μια καταστροφή που δεν έρχεται, όπως με την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Της ελληνικής οικονομίας  που καταγράφει ρεκόρ 20ετίας άμεσων ξένων επενδύσεων και εξαγωγών.

Το πολιτιμπιρό της Κουμουνδούρου, παρότι η πενταετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέλκυσε ούτε μια άμεση ξένη επένδυση, επικεντρώνεται στο να εκμηδενίσει τον αντίκτυπο που δημιουργούν τα κεφάλαια της Microsoft, της Amazon, της Pfizer, της Cisco, της Google και της Digital Reality.
Στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι προχωρούν τα έργα στην μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που πραγματοποιείται στο Ελληνικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα αποχωριστεί ποτέ τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας γιατί δεν μπορεί να ταυτιστεί με την εθνική σημασία της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμείνει κόμμα διαμαρτυρίας γιατί αυτό είναι το πολιτικό του γονιδίωμα καταψηφίζοντας τις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων ή που αντιτίθεται στις επενδύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αφήνοντας ασύδοτα τα στελέχη του να διαδίδουν αστειότητες όπως ότι θα μειωθεί η παραγωγή γάλακτος και φέτας από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: