Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αρχισαν οι αποχωρήσεις - Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» έφυγαν γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση τους - Συνεχής ενημέρωση

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποχωρούν από τη συνεδρίαση της ΚΕ γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκαν να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, αρχικά ανέβηκαν στο βήμα Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν... να καταψηφιστεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα, ενώ ο προεδρεύων Παναγιώτης Ρήγας πρότεινε οι ψηφοφορίες να διεξαχθούν στο τέλος
«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να συζητηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό αυτούς τους όρους. Το προεδρείο με πλειοψηφία 4-3 δεν δέχτηκε να μπει η πρότασή μας στη ψηφοφορία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δημοσιογράφους.

«Έθεσα την ανάγκη στο σώμα να ξεκαθαριστεί άμεσα το ζήτημα. Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα στην αρχή» σημείωσε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου. «Αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ αντικειμένου. Τίποτα περισσότερο» συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε αν ανοίγει η πόρτα εξόδου από το κόμμα.

«Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία» είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας και ανέφερε ότι «θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα για να λάβουν τις αποφάσεις τους»

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο.


Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει το προεδρίο να ανακοινώσει τη σύνθεση της επιτροπής που θα αποφασίσει. Να ξεκινήσουν οι ομιλίες και εκεί να δούμε τι προτάσεις θα τεθούν είτε για δημοψήφισμα, είτε για την αποκήρυξή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: