Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Πως Κίνα και Ρωσία μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Οι δύο χώρες κάνουν ό,τι μπορούν για να κινητοποιήσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο κατά της Δύσης, στο όνομα των εξερευνήσεων του… Χριστόφορου Κολόμβου και του Βάσκο ντε Γκάμα.
Χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, που ποτέ δεν υπήρξαν, μας λένε, αυτοκρατορίες, ποτέ δεν έκαναν εισβολές, ποτέ δεν οδήγησαν πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο από πείνα, τώρα πρωτοστατούν στη δημιουργία ενός αντιδυτικού μετώπου... με συνθήματα κατά αποικιοκρατίας, κατά της δουλείας, που υπήρξε αρχαιότατη πλουτοπαραγωγική πηγή των Αράβων και κατά του μονοπολικού κόσμου, στον οποίο όμως ελέγχουν το 60% του πλούτου του.
Με πιο απλά λόγια, δύο χώρες, τα καθεστώτα των οποίων, τα 80 τελευταία χρόνια άφησαν 200 εκατομμύρια νεκρούς πίσω μας κάνουν και πλάκα. Ο σταλινισμός και ο μαοϊσμος έπαψαν να υπάρχουν και το πρόβλημα του Πούτιν για παράδειγμα είναι οι «ναζί» του Ζελένσκυ.

Τέτοιο ιστορικό δούλεμα δεν έχει προηγούμενο
, αλλά δυστυχώς προβάλλεται κατά κόρον από ανιστόρητους «ερευνητές» και λοιπούς «ευαίσθητους» αναλυτές, οι οποίοι ανησυχούν για τις ανισότητες στο δυτικό κόσμο, στον οποίο εν τούτοις προθύμως θα εισέβαλαν μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι, τους οποίους φτύνουν και δολοφονούν διά της πείνας και ανέχειας τα πιο μαφιόζικα πολιτικά καθεστώτα της ιστορίας.
Κατά τα λοιπά έχω ένα ιστορικό ερώτημα: Οι Πέρσες, οι Άραβες, οι Παλαιστίνιοι και άλλοι τινές στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική ζουν από χιλιάδες χρόνια στα εδάφη τους. Πώς έγινε και δεν είχαν βρει ότι διαθέτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυτή τη μακρά περίοδο; 
Με ποια τεχνολογία αυτές οι πρώτες ύλες ήλθαν στην επιφάνεια; και από ποιους μηχανικούς, τεχνικούς και επενδυτές σε μηχανήματα, έρευνες, οργάνωση κλπ.

Οι αγιατολλάδες στο Ιράν συμπληρώνουν 43 χρόνια, στα οποία αποκόμισαν από το πετρέλαιο 1100 δις δολλάρια. Η φτώχεια όμως στη χώρα τους πάει σύννεφο. Λόγω αποικιοκρατίας άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: