Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Από την λευκή κόλλα στην αριστεία της αλά καρτ Αριστεράς

Ποιος υποτιμά και κοροϊδεύει περισσότερο τον μέσο Έλληνα πολίτη; 
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπόσχεται να επαναφέρει το καθεστώς της λευκής κόλλας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, ή μήπως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του, Όθωνας Ηλιόπουλος, που συστήθηκε μόνος του στο ευρύ κοινό ως ένας ακόμη αριστερός, εγωιστής, άριστος;
Η κυνική εργαλειοποίηση των νέων ανθρώπων, των παιδιών, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει υπερβεί κάθε όριο και πλησιάζει στο σημείο της αναίσχυντης κοροϊδίας... Υπόσχεται - για να δελεάσει τα 17χρονα- την κατάργηση της βάσης εισαγωγής ως την πρώτη πράξη της …προοδευτικής διακυβέρνησης και μάλιστα, με άμεση εφαρμογή, ξεκινώντας από τις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν σε λιγότερο από 1 μήνα.
Έτσι ώστε, όπως είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν βγουν τα αποτελέσματα το Σεπτέμβρη «να ισχύσει ο αλγόριθμός που ίσχυε πριν νομοθετήσει η κα. Κεραμέως». 
Θεωρούν ανόητους τα παιδιά και τις οικογένειες τους,  και τούς λογαριάζουν για υποχείρια, έτοιμα να γεμίσουν τις εκλογικές τους δεξαμενές.
Δεν θέλουμε, είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, να βάλουμε φραγμό σε όσους έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες!

Στοιχειώδεις δυνατότητες - θεωρεί  ο πολιτικός αρχηγός που επιδιώκει να κυβερνήσει ξανά τη χώρα υποδυόμενος τον μεταρρυθμιστή - το να γράψει κάποιος το ονοματεπώνυμο του σε μια κόλλα χαρτί, να πάρει βαθμό 1,5  στα 20 και να βρεθεί φοιτητής σε κάποιο από τα δεκάδες πρώην ΤΕΙ που έσπειρε στην επικράτεια η κυβέρνηση του με προεκλογικές τροπολογίες και περίσσευμα εξυπηρετήσεων, προς το καθηγητικό κατεστημένο. 

Όσον αφορά στην αντίθεση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που εξέφρασε ο εξέχων καθηγητής του περίφημου αμερικανικού ιδιωτικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Όθωνας Ηλιόπουλος -  που επιστρατεύθηκε και συστρατεύθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ ως υπόδειγμα αριστείας – απορώ γιατί μας αιφνιδίασε.   

Δεν είναι ο πρώτος αλά κάρτ αριστερός που αν και άριστος ο ίδιος, αναγνωρισμένος για την αριστεία του, έχοντας απολαύσει όλα τα προνόμια της ιδιωτικής παιδείας επιθυμεί για τα παιδιά του κοσμάκη (sic) όσα επιβάλει η καθηλωτική ιδεοληψία και η υποκρισία της Αριστεράς.

Ξεχαρβαλωμένα πανεπιστήμια, φοιτητές μειωμένων απαιτήσεων και προσδοκιών, κομματικά φερέφωνα και «στρατούς» αιωνίων,για τις μάχες του πεζοδρομίου.

Δεν ξαφνιάζει ο κ. Ηλιόπουλος του Harvard επειδή είδαμε αρκετούς σαν αυτόν, πριν από αυτόν στο ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, Διδάκτωρ θεωρητικής φυσικής του Πανεπιστημίου Παρισίων και πρώτος υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2015 άφησε ως παρακαταθήκη το περίφημο «η αριστεία είναι ρετσινιά». Ο έτερος υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου καθηγητής στο Κέμπριτζ, στο Χάρβαρντ στο ΜΙΤ με τις αλλαγές του άφησε κληρονομιά  την εκτίναξη στο 40% από το 25% των πανεπιστημιακών τμημάτων που οι φοιτητές έμπαιναν με βάση κάτω από το 10. «Η αριστεία έχει μετατοπιστεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ» κόμπαζε προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνοντας τα ψηφοδέλτια του με εκείνα της Ν.Δ. Η περίπτωση του κ. Ηλιόπουλου είναι απλά άλλη μια απόδειξη της αλά κάρτ αριστείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη όμως βρίσκεται στον οικογενειακό περίγυρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εξαιρετικά τυχερός που κανείς δεν την χρησιμοποιεί για δείξει το μέγεθος της κοροϊδίας. 

Κ. Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: