Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ «κλειδί» της νίκης

Με οδηγό τα αποτελέσματα από το έργο των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης  θα μπει στην τελική ευθεία το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν καταλήξει ότι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ είναι το έργο κυρίως στον τομέα της λεγόμενης καθημερινότητας , απέναντι στα πειραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα. Η τακτική αυτή άλλωστε έγινε φανερή και στην τηλεμαχία του Γιάννη Οικονόμου με την Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον...

τρεις φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα "έργα και τις ημέρες" του Αλέξη Τσίπρα στην περίοδο 2015-2019.

Ο κ. Οικονόμου έκανε ειδικές επισημάνσεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε όπως την μείωση των συντάξεων, τη διαχείριση του μεταναστευτικού (φράκτης στον Έβρο), όπως και στο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες και τους υπόδικους δύο υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέγγιση αυτή  θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο με το οποίο το κυβερνών κόμμα θα πορευθεί στο δρόμο προς την 9η Απριλίου, όταν και εκτός απρόοπτου ο κ. Μητσοτάκης θα στήσει κάλπες.

Οι μετρήσεις που έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου αποδεικνύουν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, την ανωτερότητα της κυβέρνησης της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων. Κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

"Η καλύτερη απάντηση σε όποια εξαγγελία θα κάνει ο κ.Τσίπρας θα είναι η παράθεση όλων όσων έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ" τονίζει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη.

Είναι σαφές ότι μεγαλύτερος εχθρός του κ.Τσίπρα είναι ο ίδιος του ο εαυτός επιμένουν στη ΝΔ , θυμίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προχωρήσει σε καμία δόση αυτοκριτικής για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. 
Ήδη στην ΝΔ έχουν έτοιμα πολλά παραδείγματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα τα ρίξουν στην προεκλογική μάχη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εντείνει τις επισκέψεις του στην Ελλάδα με κυρίαρχο στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, επιζητώντας τη σύγκριση με τον κ.Τσίπρα. Μια σύγκριση που εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι βγάζει τον πρωθυπουργό νικητή. 

Μέσα από αυτή την τακτική θεωρούν στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι θα κερδηθεί και ο λεγόμενος μεσαίος χώρος. Το κομμάτι  δηλαδή των ψηφοφόρων που μακριά από στενά κομματικά όρια αναζητάει έναν πολιτικό ηγέτη με στόχους και συνέπεια. Η οδηγία που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς, τα κομματικά στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές είναι να έχουν ως εμπροσθοφυλακή τους το έργο της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.

Γι' αυτό σε όλες τις περιοχές που επισκέπτεται ο κ.Μητσοτάκης θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση τόσο των δράσεων  που έγιναν και αφορούν στην  περιοχή όσο και σε αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν μέχρι το 2030. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι όλες οι  περιοδείες Μητσοτάκης συνοδεύεται από την αντίστοιχη παρουσίαση του λεγόμενου αναπτυξιακού πλάνου της εκάστοτε περιοχής.  

Κώστας Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: